"BIH JE NEDOVRŠENA I NEUSPEŠNA DRŽAVA KAKO JE MNOGI KLASIFIKUJU" Dodik: Republika Srpska je spremno reagovala na epidemiju, sada se očekuje normalizacija ekonomije

Član predsedništva BIH, Milorad Dodik o političko-bezbednosnoj situaciji

Milorad Dodik
Foto: EPA

Član predsedništva BIH, Milorad Dodik je govorio sa novinarom lista "Alo", Nikolom Žužiće.

Tokom razgovora je izjavio da je političko-bezbednosna situacija pod utiskom nove epidemije koja je došla sa strane i obuhvatila čitav svet.

On je istakao da je preduzeli sve neophodne mere tokom koronavirusa i da su veoma opširno radili testiranja potencijalnih zaraženih. 

Izrazio je žaljenje za sve gubitke i žrtve tokom pandemije, ali je istakao da zdravstveni sistem nije bio u kolapsu i da je pravovremeno reagovao, te da su nakon ovoga stekli jedno novo iskustvo. 

-Ovo je nešto što je učinilo da čitav svet stane, bilo je gotovo jezivo posmatrati sve te zatvorene ulice, istakao je Dodik. 

Ekonomske posledice nakon pandemije su neizbežne, ali smanjenje plata u Republici Srpskoj nije opcija.

-Opredeljenje je da se podsetaknu investicije i da se ojačaju prihodi na javnim računima.

-Očekujemo da se situacija u ekonomskom smislu normalizuje, ako se ne dogodi novi izazovi sa pandemijom kako neki stručnjaci najavljuju, ističe Dodik.

-Što se tiče BIH situacija je i dalje teška, BIH je nedovršena ili neuspešna država kako je kvalifikuju mnogi teoretičari u svetu. U okviru Bošnjačke političke elite vode se javne debate oko toga ko je pustio 3000 Pakistanaca, kaže Dodik.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi