Vaspitačica se istresla na nedužnom detetu
Printscreen: Youtube
Vaspitačica se istresla na nedužnom detetu

Printscreen: Youtube

Vaspitačica se istresla na nedužnom detetu, Foto: Printscreen: Youtube

"Šta je bog te po*rao, šta je više, nema, jesam ti dala Bibija, boga ga je*em s Bibijem više, svima, šta ne iđete kući".

Pročitajte još:

 

Povodom incidenta saopštenje su uputili gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i v.d. direktorke Dečjeg vrtića Imotski Jelenka Jukić.

"Poštovani roditelji, preko društvenih mreža juče se pojavio snimak iz našeg Dečjeg vrtića, koji je s pravom i mene, roditelje i celokupnu javnost šokirao. Kao v.d. direktorka te odgojno obrazovne ustanove, koja do sada nikada nije imala sličnih problema, odmah sam preduzela sve mere u skladu sa zakonom. Prema tome u ponedeljak imamo Upravno veće našeg vrtića gde ću dati predlog o raskidu ugovora o radu s dotičnom vaspitačicom, uz sankcije koje slede po Pravilniku o radu, a konačnu reč imaće Upravno veće Dečjeg vrtića Imotski. Ovom prilikom u svoje ime i ime svih zaposlenih našeg vrtića izražavam duboko izvinjenje zbog ovog događaja kako roditeljima, tako i celokupnoj javnosti ", stoji u saopštenju direktorke.

Gradonačelnik Ivan Budalić navodi da je zatraženo obrazloženje direktorke vrtića.

 

"Čim smo došli do ovog snimka grad Imotski je zatražio izveštaj od direktorke vrtića. Takvom govoru i odnosu prema deci nije mesto u vrtiću, a posebno ne od odgovornih odgojnih delatnika. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo te ćemo od direktorke dobiti detaljni uvid u situaciju. S jedne strane kao roditelj uviđam neprimerenost ove situacije te zaštitnički pristupam prema svom detetu i njegovom boravku u vrtiću. S druge strane, kao gradonačelnik, odgovoran sam i prema drugoj deci te zahtevam uvid u celu situaciju i odgovor od vođstva vrtića. Cilj je da se ovakve situacije više ne ponavljaju te da svi napori koje radimo za našu decu budu za njihov razvoj i odgoj. Obećao sam da nijedno dete u Imotskom neće biti uskraćeno za mesto u vrtiću, a sada isto tako obećanjem da će uslovi za našu decu biti na najvišem mogućem nivou, te da ovakve istupe više nećemo gledati, pa čak ni u šali", piše u svom saopštenju imotski gradonačelnik.