Dalibor se razneo zbog bede?!

Alo!/Novosti | vesti 2018-02-22 12:52:29 2018-02-22 12:52:29

Dalibor je na Fejsbuku iskazivao nezadovoljstvo zbog ulaska Crne Gore u NATO, a oni koji su ga poznavali kažu da je teško živeo.

Facebook/printscreen

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu. Kako "Večernje novosti" prenose, nije bio oženjen i nema porodicu.

- Bio je mnogo fin i uvažen čovek. Nekada je radio u Kombinat aluminijuma u Podgorici gde je ostao bez posla. Mnogo je patio, jer bukvalno nije imao od čega da živi. Jaukovići su glasovito drobnjačko brastvo. Koreni su im u selu Pridvorica kod Šavnika. Velika ga je muka naterala da ovo napravi - kazao je sagovornik "Novosti" koji je želeo da ostane anoniman.

U Udruženju boraca ratova Crne Gore od 1990. kažu da su u šoku zbog svega što se desilo.

- Pucaju ljudi zbog nepravde. To nije bio običan čovek. Bio je hrabar na ratištu prilikom NATO agresije, dok je u miru bio zaboravljen. Živeo je teško nakon što je ostao bez posla. Možda je to prevagnulo - kazali su za "Novosti" sagovornici u boračkom udruženju.

Jauković je prošle godine na svom Fejsbuk profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999. Nagrađen za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine".

Nije imao kriminalni dosije

Dalibor nije imao kriminalni dosije, a motivi ovog incidenta i dalje se detaljno utvrđuju, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj je državni tužilac Lepa Medenica saopštila da Tužilaštvo i policija preduzimaju sve mere i radnje kako bi otkrili motiv napada, te da za sada nije utvrđeno da se radi o terorizmu.

Pomoćnik direktora policije Enes Baković je novinarima rekao da je utvrđeno da je napadač aktivirao eksplozivnu napravu M-75.

Baković je rekao da se preduzimaju i mere kako bi se utvrdilo da je Jauković imao saradnike.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za obezbeđenje ličnosti i objekta Dragan Blagojević kazao je da policija garantuje bezbednost svih zaposlenih u Ambasadi SAD-a.

Blagojević je kazao da je napadač najverovatnije bombu u dvorište ambasade bacio pet-šest metara od ograde, preneli su crnogorski mediji.

Expand player
Pogledajte više