Milo Đukanović
EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

EPA/Boris Pejović

Milo Đukanović, Foto: EPA/Boris Pejović

- Mala pravoslavna krstionica, podignuta u čast Svetog Petra Lovćenskog Tajnovidca, sasvim sigurno nikome ne smeta, pogotovo imajući u vidu da su nam obale odavno uzurpirane gradnjom svakojakih objekata od strane sumnjivih biznismena - navodi se u saopštenju stranke.

Pročitajte još:

Dodaje se da odluku doživljavaju ne samo kao novi napad na Srpsku pravoslavnu crkvu, već kao napad na sve verujuće ljude u našoj zemlji.

- Deo je to one pogubne i antidržavne politike, onog istog duha koji je srušio crkvu Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu, koji bi da ruši svetinju na Rumiji, rečju - koji time želi da produbi razdor u unutarpravoslavnom biću Crne Gore - rekao je.

Preporučujemo i ovo:

Prava Crna Gora pozvala je građane da se sutra ujutru, u devet sati, okupe u što većem broju, kako bi, ako bude potrebno, i svojim telima odbranili malu krstionicu, "odnosno crkvicu, podignutu na svetom mestu, mestu natopljenom krvlju 72 sveta prevlačka mučenika".

- Licemerno je, gospodine Đukanoviću, da klečite i skrušeno dodirujete i ljubite naše svetinje po Jerusalimu, a u svojoj zemlji ih rušite i proganjate. Gospodine Đukanoviću umesto što, preko svojih službenika, rušite krstionicu u Tivtu, bolje bi vam bilo da u nju dođete i krstite se - zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari (2)

Miraee

01.04.2019 17:58

Koji god covek ruši svetinju ne prodje dobro u životu.Osveta mu ne gine.Tako i treba .Ne dajte ljudi da se ruše naše svetinje.

Aldo

02.04.2019 09:26

Ovde je reč o postepenom proterivanju Srbije iz Crne Gore. O tome računa vodi CIA, a Milo je izvršilac radova.