NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI! Bojko konačno otkrio: Bio je ogroman pritisak, bili smo na vezi sa Putinom i Medvedevim, ali su nas slomili!

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme „Južnog toka“ i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja „Turskog toka“.

Bojko Borisov posle proglašavanja pobede
Bojko Borisov, Foto: Tanjug/AP

„Znate zašto je bio prekinut ’Južni tok‘? U praksi je bio ogroman pritisak SAD i država Zapadne Evrope i oko ’Južnog toka‘ i ’Severnog toka 2‘ i onemogućavali su njegovu realizaciju. Mi smo sa predsednikom Putinom i premijerom Medvedevom i kolegama iz Saudijske Arabije preduzeli ogromne napore i započeli projekat ’Turski tok‘. Projekat je strateški, mi ga nazivamo ’Balkanski tok‘, jer on prolazi kroz nekoliko država. I u Evropi pozitivno gledaju na njega“, rekao je Borisov, prenose „Novini.bg“.

Premijer je takođe izjavio da Bugarska nema snage da ukine sankcije Rusiji.

„Ako neko misli da se to može pomeriti s mesta i da se mogu ukinuti sankcije, on je u dubokoj zabludi. Mnogi su za ukidanje sankcija, ali u Savetu Evrope svi glasaju protiv“, izjavio je premijer.

Eksplozija u centru Beogradu! Deo grada bio blokiran!

AUTOR: Pink.rs DATUM I VREME: 20.09.2019. 07:57 Laboratorija koja se nalazi u Karnegijevoj ulici je posle eksplozije bila u plamenu. Vatrogasci požar vatra, Foto: Alo!/Ana Paunković Na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici u Beogradu jutros oko 1 i 15 došlo je do eksplozije i požara. OBOJICA SU RATNI VETERANI, SKUĆILI SE U INĐIJI, A ONDA...

„Hajde da cenimo to što je urađeno u ovom trenutku. Dok su sankcije na snazi, naši interesi su ograničeni. Uopšte, ima mnogo mogućnosti. Za narednu godinu se sprema poseta predsednika Rusije i može se raditi još više na poboljšanju naših odnosa. Mi smo uvek govorili da su naši strateški partneri EU i NATO, ali mi unapređujemo odnose sa Rusijom“, izjavio je premijer.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: TRN
  20/09/2019 - 19:30
  Mi smo sa Bugarima uvek bili na mušici, slični su Nemcima a na muci Albancima.
 • Korisnik: Milan
  20/09/2019 - 16:34
  Amerikanci su naterali bugare da se odreknu prihoda od tranzita gasa od nekoliko milijardi godisnje, a nisu ponudili nikakvu kompenzaciju. Cisto siledzijsko ponasanje amera.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi