Edi Rama
Printscreen
Edi Rama

Printscreen

Edi Rama, Foto: Printscreen

Obraćajući se na četvrtom Svetskom EU-arapskom samitu, koji se održava danas i sutra, Rama je rekao da izbegličku krizu treba posmatrati u većem obimu, a ne samo fokusirati se na evropske odgovore na graničnu kontrolu, prenela je Ana.

PROČITAJ JOŠ:

Govoreći o zavisnosti između Evrope i arapskog sveta u pogledu energije i bezbednosti, on je rekao da treba pojačati međuregionalnu saradnju.

Migranti

EPA

Migranti, Foto: EPA

Albanija posebno, rekao je Rama, može da ugrozi svoju bezbednost tako što će u zemlju pustiti hiljade Iranaca koji beže od svoje vlade, ali ovo je dugotrajna politika zaštite koja datira još od Drugog svetskog rata, kada je štitila i Jevreje.

"Nismo predali nijednog nacistima", rekao je on.

Povređeni na sve strane!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 29.10.2019. 15:21 - 29.10.2019. 15:32 Užas! udarna vest, alo, vest, Foto: Alo * Turska vojska napala je rusku * Za sada je šest osoba povređeno * Situacija sve gora Šest osoba je povređeno tokom granatiranja pograničnog punkta Darbasija na severozapadu sirijske provincije Haseka, dok se tamo nalazila kolona ruske vojne policije, javila je sirijska državna televizija.

Rama je rekao da zemlje imaju puno toga da nauče od arapskog sveta, uključujući tehnologiju i kulturu.

BONUS VIDEO: