VOJSKE KOSOVA I HRVATSKE ZAUZELE GRANICU U MAĐARSKOJ! 6 kolona jedinice sa 566 pripadnika u niskom startu - stiže MUNJEVITI ODGOVOR!

Prva od šest kolona multinacionalne jedinice s 566 pripadnika i 120 vozila iz devet savezničkih i partnerskih zemalja, od kojih je 218 pripadnika Hrvatske vojske prešla je u Mađarsku na graničnom prelazu Goričan 2.

Albanska vojska u Hrvatskoj
Albanska vojska u Hrvatskoj, Foto: TANJUG/ Foto FaH/ bk

U sklopu završne faze međunarodne vojne vežbe "Munjeviti odgovor 19", počeo je izmeštanje multinacionalne jedinice kopnom od vojnog poligona Eugen Kvaternik u Slunju do logističke baze u Kapošvaru u Mađarskoj, a cilj je uvežbavanje prelaska državne granice u taktičkom rasporedu.

POSVAĐALA SE DVA NAJVEĆA MRZITELJA SRBA NA BALKANU Emir: Tompson bi Srbe na vrbe! Ustaški pevač mu odgovara: Hadžihafizbegović bi ponovo da ratuje

Prva od šest kolona multinacionalne jedinice s 566 pripadnika i 120 vozila iz devet savezničkih i partnerskih zemalja, od kojih je 218 pripadnika Hrvatske vojske prešla je u Mađarsku na graničnom prelazu Goričan 2.

 

U Hrvatskoj se od maja održavaju tri međunarodne vojne vežbe, u kojima učestvuju i pripadnici takozvane "vojske Kosova".

"Immediate Response 19"," Astral Knight 19" i "Swift Response 19" nazivi su vežbi u organizaciji Komande kopnenih snaga za Evropu (USEUCOM) koje će se u koordinaciji s NATO članicama i partnerskim zemljama održati u Hrvatskoj, najavilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane na svom sajtu u sredu.

 

Prva vežba "Immediate Response 19", kojom Hrvatska vojska obeležava 10.godišnjicu članstva Hrvatske u NATO, počela je 20. maja i trajaće do 6. juna na teritoriji Hrvatske i na području Slovenije i Mađarske.

 

Težišni cilj vežbe je uvežbavanje vojne mobilnosti, odnosno mobilnosti multinacionalnih snaga. Hrvatska, Slovenija i Mađarska učestvuju kao suorganizatori i domaćini vežbe, kaže se u saopštenju.

 

Sledeća planirana vežba "Astral Knight 19" je vežba Američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi (USAFE) koja će biti održana od 3. do 6. juna, a potom "Swift Response 19" koja će se odvijati na nekoliko lokacija u Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji tokom juna, navelo je hrvatsko ministarstvo.

PRIŠTINSKI LIDERI SAMI TVRDE DA SU DOŠLI IZ ŠUME Srpski ministar pokopao Haradinajevu ekipu iz pakla!

U tim vežbama će učestvovati oko 750 pripadnika Hrvatske vojske i oko 4.500 pripadnika oružanih snaga saveznika i partnerskih zemalja, oko 60 vazduhoplova, više od 30 helikoptera i oko 800 vozila, saopštilo je Ministarstva obrane Hrvatske.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi