Aleksandar Antić
Alo
Aleksandar Antić

Alo

Aleksandar Antić, Foto: Alo

* Ministar rudarstva i energetike sastao se delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda i sa predstavnicima Svetske banke

* Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“

* Ključni ciljevi ostvaruju uz potrebu da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju tokom posete Srbiji predvodi Jan Kis Martejn (Jan Kees Martijn), kao i sa predstavnicima Svetske banke, na čelu sa šefom kancelarije u Beogradu, Stivenom Ndegvom (Stephen Ndegwa).

Ministar Antić sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda i Svetskom bankom.

Antić sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 04.10.2019. 15:54 Jedna od tema sastanka bila je predstojeći proces privatizacije u preduzeću „HIP - Petrohemija" a.d. Pančevo Aleksandar Antić, Foto: Alo! Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se, na marginama Devetog međunarodnog gasnog foruma u Sankt Peterburgu, sa predsednikom UO Gazprom Njefta Aleksandrom Djukovim.

 

Sastanak je održan u okviru redovne posete misije MMF-a Beogradu, sa temom aktuelne situacije u energetskom sektoru Srbije.

Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“, kao glavnih energetskih stubova naše zemlje. Obostrano je ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju uz potrebu da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ministar Antić sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda i Svetskom bankom

Takođe, jedna od tema sastanka bila su i buduća rešenja za preduzeće „HIP – Petrohemija“ a.d. Pančevo. Ministar Antić naglasio je da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i ocenio da joj je strateški partner potreban zbog investicija, kako bi Petrohemija dugoročno stabilno funkcionisala.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, pomoćnik ministra Ivan Janković, direktor JP EPS Milorad Grčić, predstavnici JP EPS, JP Srbijagas, Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire