Zorana Mihajlović - 2019
Privatna arhiva

 

Zorana Mihajlović

Alo!

Zorana Mihajlović , Foto: Alo!

Na početku ministarske karijere doktori su joj izmerili pritisak 260, zbog čega je promenila neke životne navike, ali je nastavila da, uprkos brojnim prozivkama, svako jutro u pet dočekuje šminkerku koja je doteruje za radni dan. Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade ispričala je za „Alo!” svoju filmsku ljubavnu priču i otkrila s kim dočekuje zore u kafani.

Pročitajte još:

Kakvo je bilo vaše detinjstvo?
- Uvek sam bila sigurna i voljena. Sećam se divnih dugih letovanja, odlazaka na more, zimovanja. Na zimovanja sam uvek išla s tatom, na letovanja sa tatom i mamom i uvek smo vodili moju drugaricu Draganu, koja mi je i dan-danas najbolja prijateljica. Viđamo se na dve-tri nedelje, ali smo stalno na vezi.

Šta vam kaže Dragana sada, zamera li vam nešto?

- Zamera mi samo što nemam dovoljno vremena za nju. Dragana, još jedna prijateljica i ja imamo grupu na vatsapu koja se zove „Splendid” i ona mi često šalje poruke: „Gde si, kad ćemo da se vidimo”. Ona je uspešna u svom poslu, radi u farmaceutskoj kući kao PR i prati sva dešavanja u vezi sa mnom. Uvek mi kaže svoje mišljenje, tako da je moj PR iz senke.

Vaša ljubavna priča je gotovo filmska. S partnerom Vladimirom bili ste u vezi tokom srednje škole, život vas je potom razdvojio, ali onda i ponovo spojio.

- Naša ljubav jeste filmska priča, ali bila bi bajka da je krunisana brakom kad smo bili mladi, a Vladimir bio moja prva ljubav. Ali, mnogo je lepo što smo ponovo pronašli jedno drugo i najvažnije mi je što je Vladimir razume. Proživeli smo dobar deo života kako smo hteli i sada smo zajedno i svoji na svome.

Da li ikada plačete?

- Plačem uz srećan kraj filma, oduvek sam bila takva. Gledam filmove koji imaju lep kraj.

 Da li će vaša veza biti krunisana brakom?

- Nismo nijednog trenutka razmišljali o tome. Često nas ljudi pitaju kada će to da bude, ali mi živimo zajedno, moj sin je s nama. Kad me neko pita kako ti je, ja kažem: „Lepo mi je, srećna sam, imam život kakav sam želela”.

Da li ste stroga majka?

Je l’ vas sin upoznao sa svojom devojkom?

- Gaga će u avgustu napuniti 17 godina i imao je simpatije. Ali, bila je jedna devojka koja mu je draga i ja sam tražila da me upozna s njom.

Zorana Mihajlović

Alo!

Zorana Mihajlović , Foto: Alo!

Kakva ste domaćica?

- Znam da spremam veliki broj jela, ali trenutno ne pravim gotovo ništa. Kad dođem kući s posla, ja sam polumrtva! Svakog jutra spremam doručak i to je jedino što radim, ali imamo ženu koja nam pomaže.

Koliko često idete u šoping?

- Retko. Jedan od mojih najboljih prijatelja je modni kreator Igor Todorović, skoro sve što nosim je on napravio.

Koje odevne komade najviše volite da kupujete?

Da li vam i dalje svakog jutra dolazi drugarica da vas šminka?

- Da, dolazi i ja se toga uopšte ne stidim. Ipak, imam lepe i pristojne godine, pa ne mogu da ustanem ujutru u pet i da izgledam super.

Pričali ste javno da ste svojevremeno bili žrtva psihičkog nasilja, da li vam je bilo teško da o tome progovorite?

- Nije teško da se to kaže. Međutim, kada sam to rekla, imala sam pozive od bliskih prijatelja i članova porodice, koji su mi rekli: „Pa, zašto to govoriš? Nemoj to da pričaš”. Niko mi nije rekao: „Neka si rekla, to je bitno zbog drugih žena“. Meni je tada bilo vrlo teško. Imala sam situaciju da sam izašla iz veze, a taj čovek je dolazio ispred moje zgrade, sačekivao me je gde god je mogao, stalno se pojavljivao. Kada imate situaciju da izađete iz kuće i vidite ga ispred, nije vam baš prijatno.

Da li trenirate?

- Poslednjih šest meseci treniram, idem na pilates i mihu. Trudim se da to bude dva-tri puta nedeljno. Poslednja dva meseca promenila sam način ishrane i pazim šta jedem.

Vodite li posebno računa o zdravlju?

- Više sada nego nekad, kada sam bila mlađa. Sećam se da kada sam postala ministarka saobraćaja, išli smo da dajemo krv, a pre toga me je mesecima bolela glava. Kada smo došli tamo i kada mi je doktorka izmerila pritisak, pitala me je da li sam se nešto iznervirala i rekla da mi je pritisak 260! Drugi doktor hteo je odmah da me smesti u bolnički krevet! Tada sam dobila lekove za pritisak i uredno ga kontrolišem.

Ko vam najčešće podigne pritisak?
- Sin! Loša priča ili njegovo ponašanje može da me rasplače, jer on je za mene broj jedan u životu. Na poslu nisam tako stroga, ali mi uvek podignu pritisak nepravda i nerad.

Da li idete u kafanu?

- Imam svoje malo društvo sa kojim sam pre dve nedelje bila u restoranu, ostali smo do jutra, a sve vreme smo igrali i pevali. Ne mogu reći da naručujem pesme, ali volim sve i zabavne i narodne.

Družim se samo s Jadrankom, Goranom i Nelom!

Kako se slažete sa kolegama u Vladi, s kim privatno pijete kafu?

- Sa Goranom Kneževićem, Jadrankom Joksimović i Nelom Kuburović s vremena na vreme pijem kafu i idem na ručak. Jadranka i ja se godinama poznajemo, razumeo se. S drugima u Vladi nisam u nekim posebnim prijateljskim odnosima.

 

 

Komentari (2)

jes

27.04.2019 10:04

a amerikano

Sasko

27.04.2019 17:26

Blago njoj ima kucnu pomocnicu a ja nemam na dete da kupim pantalone