Jučerašnji kolegijum u Ministarstvu građevine
MGSI
Jučerašnji kolegijum u Ministarstvu građevine

MGSI

Jučerašnji kolegijum u Ministarstvu građevine, Foto: MGSI

- Poledici je bila izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima koji su zaposleni u tom ministarstvu i „Infrastrukturi Železnice” i posećivanje određenih mesta, to jest prostorija Ministarstva u kojem je zaposlen. Međutim, ta mera je u međuvremenu ukinuta, pošto su saslušani svedoci i on se nakon proteklih praznika ekspresno vratio na posao - objašnjavaju naši dobro obavešteni izvori.

Da je Poledica dobrodošao na posao, iako istraga nije završena, videlo se i po tome što je i pre hapšenja, ali i tokom te nakon njega dobio nedvosmislenu podršku Zorane Mihajlović, ministarke saobraćaja, građevine i infrastrukture.

- Zasad nemam nijedan razlog da poverujem da je državni sekretar Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret - poručila je ona nakon hapšenja.

Ministarka je, pre puštanja Poledice na slobodu, na svom Instagram profilu objavila selfi s njim.

- Prijatelj. Saradnik - kratko je napisala ona uz fotografiju, a čim je izašao iz pritvora, ministarka i ostale kolege priredili su mu topli doček u Nemanjinoj ulici.

Tako se na snimku koji su pojedini mediji objavili vidi Poledica koji izlazi iz automobila ispred zgrade ministarstva, a zatim sledi prisni zagrljaj s ministarkom, osmesi, pa zajednički ulaz u zgradu.

Zorana kolačima dočekala saradnika

Ministarka Zorana Mihajlović juče ja za „Alo!“ poručila da ne postoji nijedna pravna smetnja da se državni sekretar Miodrag Poledica pojavi na svom radnom mestu.

- Poledica je odličan stručnjak, čovek koji je vodio najteže pregovore i koji je zadužen za najveće infrastrukturne projekte, od Moravskog koridora, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, obilaznice oko Beograda, deonice Preljina-Požega na „Milošu Velikom“. U Vladi Srbije i Ministarstvu nema mnogo ljudi koji imaju takvo znanje i iskustvo rada na velikim projektima i dobro je što se brzo vratio svojim dužnostima kako bi se posao efikasno odvijao - poručila je ona i poslala nam fotografije sa kolegijuma Ministarstva na kojima se vidi da je Poledicu dočekala kolačima.

Podsetimo, Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i desna ruka ministarke Zorane Mihajlović, uhapšen je početkom februara sa još četvoro osumnjičenih za zloupotrebe u „Infrastrukturi Železnice“. Kako je „Alo!“ pisao, sumnja se da je ova ekipa firmi ZGOP nameštala tendere u vrednosti oko devet miliona evra.

Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal jer se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe u vezi s javnom nabavkom od avgusta 2018. do maja 2019.

Vasilićeva: Čudna situacija!

Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije, juče je za „Alo!” prokomentarisala to što se Miodrag Poledica vratio na posao.

- Čudno mi je da se neko ko je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja tako brzo vrati na svoje radno mesto - kazala je ona.

 

Komentari (1)

DJSvetac

20.02.2020 13:07

jel podnosi OSTAVKU ?!