Zorana Mihajlović
Tanjug
Zorana Mihajlović

Tanjug

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članica Predsedništva SNS-a, uveliko gura na čelo javnog preduzeća „Koridori Srbije” Katarinu Rakić, narodnu poslanicu Srpske napredne stranke i predsednicu skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora.

- Upravo je Rakićeva sredinom februara podnela Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u Katastar nepokretnosti i vodova - navode naši izvori i dodaju da Mihajlovićeva postavljanjem Rakićeve želi da osigura da će to državno preduzeće držati pod svojom kontrolom, odnosno da će na njegovo čelo doći neko ko je lojalan njoj lično.

- Milan Rakić, brat Katarine Rakić, zaposlen je u Ministarstvu na čijem je čelu Mihajlovićeva. Katarininim postavljanjem na čelo „Koridora Srbije“ Mihajlovićeva bi sebi pojačala poziciju pred naredne parlamentarne izbore nakon kojih će se voditi ljuti boj oko toga ko će biti novi ministri. Predsednik Vučić najavio je da će najviše tri ili četiri ministra s liste koju predvodi SNS i Mihajlovićeva je u velikom strahu da će ostati bez resora. Pored toga nije joj svejedno ni zbog toga šta će njen eventualni naslednik naći u ministarstvu koje je ona dosad vodila, a njeno je mišljenje da bi joj izbor njenog kadra pomogao da ostane na funkciji - ističu naši sagovornici i dodaju da se ministarka nada da će ovoga puta njen pokušaj kadriranja u državnim preduzećima biti uspešan.

- Mihajlovićeva je već pokušavala da na čelo „Infrastruktura železnice”, nakon što je Miroljub Jevtić, dosadašnji direktor, uhapšen zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra, postavi svoje kadrove, ali joj to nije uspelo - zaključuju naši izvori.

Zorana Mihajlović

Tanjug

Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug

Interesantno je da je krajem januara u raspravi poslanika radikala i Zorane Mihajlović, ministarku branila upravo Katarina Rakić. Tada joj je uzvratila Vjerica Radeta, poslanica SRS-a, napominjući da Rakićeva ima lični razlog da brani ministarku Mihajlovićevu.

- U viziji Zorane Mihajlović Katarina Rakić je budući direktor „Koridora Srbije“, a njen muž direktno od Zorane dobija dozvole za prevoz. Zato se poslanica Rakić pojavljuje u Skupštini samo onda kada treba da brani ministarku - rekla je Radeta.
Ekipa Alo!

Babić podneo ostavku nakon nesreće!

Podsetimo, Zoran Babić je i dalje vršilac dužnosti direktora preduzeća „Koridori Srbije“. On je prošle godine podneo neopozivu ostavku na tu funkciju posle saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba izgubila život. Sredinom februara nastavljeno je suđenje Dejanu S. (36), vozaču Zorana Babića, zbog nesreće na rampi Doljevac prošle godine, kada je poginula Stanika Gligorijević (52). On je rekao da je u trenutku nesreće spavao na zadnjem sedištu kada ga je probudilo kočenje njegovog vozača.

 

Vratila Poledicu u fotelju!

„Alo!” je sredinom februara pisao da se Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je početkom februara uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, samo nakon dve nedelje od hapšenja vratio na posao. Ministarka Zorana Mihajlović za „Alo!“ je poručila da ne postoji nijedna pravna smetnja da se Poledica pojavi na svom radnom mestu.

 

Komentari (5)

PizzaMajstor

03.03.2020 08:27

Dal je realno da joj ne moze niko ništa posle svega.

Bane

03.03.2020 13:19

Zar dinkićevka još nije u zatvoru?

Luka

03.03.2020 13:28

Ministarka Mihajlovic uspesno vodi svoje ministarstvo,pa radi cega ne bila ponovo izabrana

Razuman Srbin

04.03.2020 00:13

Mozda ce Prof. dr Zorana Mihajlovic biti ministar posle narednih izbora, a mozda i nece. Ali ce iza nje ostati kapitalna dela u infrastrukturi nase zemlje (autoputevi, mostovi, brze pruge, aerodromi) kao podsetnik na ženu koja je promenika lice Srbije i dala nadu narodu, pokazala da postoji svetlo na kraju tunela!

Ex faca

04.03.2020 09:39

Tipična situacija bezobraznosti i bezobzirnosti. Moraju poslušnici i čitave familije da se postave na ključna mesta? I za to treba glasati? Neka hvala.