Vojislav Šešelj
Alo!/ Dejan Briza
Vojislav Šešelj

Alo!/ Dejan Briza

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Lider Srpskih radikala Vojislav Šešelj izašao je nedavno iz medijske ilegale nakon puna tri meseca

* Čitavo leto Šešelj je proveo u svojoj kući u Batajnici

* Nije se oglašavao na društvenim mrežama, davao intervjue niti gostovao u televizijskim emisijama

Međutim, on je eksluzivno za Alo.rs pre nekoliko nedelja izneo svoje slutnje o tome ko će biti sledeći predsednik Vlade.

- Najviše bih voleo da ja budem. Na primer, ako Srpska Radikalna stranka ima veći broj glasovana izborima i ako Vučić ne može bez nas da formira Vladu, onda bi morao meni da poveri mandat. Ubeđen sam da bi to za Srbiju bilo najbolje - rekao nam je Šešelj.

Pročitajte još:

 

On je rekao da već ima i razrađen plan koji bi sproveo na početku svog mandata.

- Zaveo bih red u korišćenju budžetskih sredstava. Skinuo bih mnoge parazite sa bidžeta, pre svega nevladine organizacije. Potom bih obustavio finansiranje antisrpskih filmova. Penzije bih naravno podizao, kao i plate u državnoj upravi jer su tu najmanje. Mislim na obične službenike, činovnike koji grcaju sa niskim primanjima - rekao je Šešelj koji se posebno osvrnuo na naše najstarije sugrađane. 

Vojislav Šešelj

Alo!/ Dejan Briza

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Što se tiče penzonera, njima bih konstantno dizao penzije i išao bih na to da penzijski minimum bude što viši. Oni sa najvišim penzijama neko vreme bi morali da čekaju da se stvore povoljniji uslovi za uvećanje njihovih prihoda. Mislim da je najvažnije da što pre postignemo da minimalna penzija može da pokrije potrošačku korpu za četvoročlanu porodicu. Tako da bi minimalna penzija, po mojoj proceni, morala da iznosi minimum 36.000 dinara - bio je izričit vođa radikala koji sebe vidi i kao naslednika predsednika države Aleksandra Vučića.

Pročitajte i ovo:

 

- Milsim da će se on kandidovati još jedan mandat, a da sam prošli put znao da će ga lično podržati Putin dva dana pred izbore, ne bih se ni kandidovao. Ako i sledeći put Vučić bude imao Putinovu podršku na izborima, sačekaću da mu istekne i drugi mandat pa ću biti u cvetu mladosti i taman spreman na to. Mozak mi radi kao singerica.

Bonus video

Poplava u Kraljice Marije