Priština, Albanci, Kosovo
Tanjug
Priština, Albanci, Kosovo

Tanjug

Foto: Tanjug

 

* Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola

* Prošlogodišnji pokušaj Prištine da postane punopravni član Interpola bio neuspešan

* Eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije

 

Čile je u poslednji čas odobrio učešće prištinskoj delegaciji na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u Santjagu, prestonici te zemlje.

Beograd je iskoristio blokadu dijaloga, 14 zemalja je povuklo priznanje Kosova!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 28.09.2019. 19:06 - 28.09.2019. 19:11 U autorskom tekstu hvalila diplomatske aktivnosti naše zemlje Kosovo, Zubin Potok, Foto: Alo/ Dejan Briza Dopisnica francuskog lista "Le Kroa" iz Beograda Marion Dotri u autorskom tekstu piše o diplomatskim aktivnostima Srbije da osujeti dalje priznavanje kosovske državnosti i ističe da je rezultat takve politike to da je 14 zemalja povuklo već dato priznanje.

 

Prošlogodišnji pokušaj Prištine da postane punopravni član Interpola bio neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu glasova, piše RTS.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije je rekao da od prošle generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen taj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu Prištine.

On je rekao da bi eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bilo i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

PRIŠTINSKE VLASTI NEGODUJU Zbog ove Stefanovićeve izjave zavladao tajac - Neće proći bez borbe!

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs

 

 

Komentari (1)

Miki

08.10.2019 19:13

Nista, zovite brzo Papu!!!