Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš
Tanjug / Dragan Kujundžić
Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš

Tanjug / Dragan Kujundžić

Vuk Jeremić i Zdravko Ponoš, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

* Pokret socijalista izdao je saopštenje u kome je kritikovao saradnika Vuka Jeremića i bivšeg generala Zdravka Ponoša

* Pokret socijalista kritikuje ponoša jer je stao na stranu Hrvata da se pripadnicima Vojske Srbije zabrani da prisustvuju bogosluženju žrtvama u Jasenovcu

* Kritike na Ponošev račun i zbog napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Pokret socijalista izdao je danas saopštenje u kome je kritikovao saradnika Vuka Jeremića, izvršnog direktora Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i bivšeg načelnika generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša zbog toga što je stao na stranu Hrvatske da se zabrani ulazak kadetima Vojne akademije i da prisustvuju bogosluženju žrtvama u Jasenovcu.

Uništavao Vojsku Srbije po nalogu NATO, a sada napada Vučića!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 12.09.2019. 15:12 - 12.09.2019. 17:47 Bratislav Jugović član Glavnog odbora SNS optužio je bivšeg načelnika Generalštaba da je uništavao Vojsku Srbije po nalogu NATO.

 

 "Ustašama je za njihove zločine uvek trebalo opravdanje koje dolazi od Srba. Pa makar taj Srbin bio i Zdravko Ponoš. Kninjanin koji nije branio Knin lako je stao na stranu Hrvata i njihove zabrane ulaska kadetima Vojne akademije na bogosluženje žrtvama u Jasenovcu. Ponošu ne smeta što je zabranjeno Srbima da se pomole na grobu poklane dece već što su Srbi hteli da idu u Jasenovac u uniformama Vojske Srbije", navodi se u reagovanju Pokreta socijalista na ocenu Zdravka Ponoša da je afera sa zabranom ulaska kadetima VS u Hrvatsku rezultat „direktne saradnje režima Aleksandra Vučića sa Kolindom Grabar Kitarović uoči izbora u Hrvatskoj“, kaže se u saopštenju Pokreta socijalista.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Takođe Pokret socijalista dodaje:

 "Kada je Ponoš odlučivao Srbi nisu obeležavali ni Jasenovac ni dan NATO agresije, da ne vređaju one koji su nas ubijali. Jedini načelnik generalštaba koji nije komandovao ni četom pre nego što je komandovao vojskom, ne može da sakrije koliko mu je stalo da ga još jednom stranci podrže i postave pa se nudi da napadne i pomoć koju je za Drvar obezbedio predsednik Vučić. Najbolje da Ponoš ode do Drvara da Srbima u lice izgovori zašto se ljuti što im se pomaže pa da sačeka i čuje šta bi imali da mu kažu", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

 

 

Komentari (1)

zagor

16.09.2019 18:25

Ponos? Zdravko? Cistokrvni ustaša, hrvat