PANCIR s-1, S-400
Foto Ministarstvo odbrane
PANCIR s-1, S-400

Foto Ministarstvo odbrane

PANCIR s-1, S-400, Foto: Foto Ministarstvo odbrane

Združena taktička vežba Rusije i Srbije pod nazivom "Slovenski štit 2019" održana je nedavno u Batajnici, a kako prenose mediji, vojno i državno rukovodstvo Srbije oduševljeno je efikasnošću sistema S-400.

Voditeljka ga pitala da li je spreman da potvrdi svoju priču, njegov odgovor šokirao celu Srbiju!

AUTOR: Alo!; DATUM I VREME: 31.10.2019. 17:41 - 31.10.2019. 18:36 Šok! Marko Bastać, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Marko Bastać koji se našao u centru afere nakon što ga je venčani kum optužio za napad, rekao je danas da neće ići na poligraf. Tu izjavu je dao u emisiji Među nama na televiziji "NovaS".

Upravo zbog neverovatne snage i efikasnosti ovog raketnog sistema, nije isključeno da se u narednim mesecima sa Moskvom povedu pregovori o nabavci ovog PVO sistema, putem kredita i to na duži period otplate.

Kolika je preciznost i ubojitost ovog sistema, posvedočili su učesnici vežbe "Slovenski štit 2019".

PANCIR s-1, S-400

Foto Ministarstvo odbrane

PANCIR s-1, S-400, Foto: Foto Ministarstvo odbrane

Prema njihovim tvrdnjama, tokom pokazne vežbe 14 naših aviona poletelo je sa različitih lokacija u Srbiji, sa zadatkom da "glume" neprijatelje. Svi do jednog bili su "oboreni" za nepuna tri minuta i to simulacijom ispaljivanja 26 raketa S-400!

Pročitajte još:

Inače, standard ovog PVO sistema su dve rakete po letelici. Takođe, jedna grupa srpskih oficira već je završila obuku za rukovođenje ovim sistemom, tako da bismo u slučaju nabavke S-400 već imali spreman kadar.

Bonus video: PREPAD NA BATAJNIČKOM AERODROMU Teroristi uništeni pred Vučićem i Medvedevim!