Zbog jedne Tačijeve rečenice kuva se celo Kosovo, ustuknuo je pred Srbijom!

Informer; D.K. | vesti 2018-10-31 15:17:22 2018-10-31 15:17:22

Naziv analize je "Balkanski plan koji zaslužuje opreznu podršku", a cilj je proučavanje rizika i dobrobiti ideje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Tanjug/AP

Prištinski dnevnik "Bota sot" objavio je da je kosovski predsednik Hašim Tači podelio na Tviteru članak, analizu britanskog lista ''Fajnenšal tajmsa'', u kome se kaže da će sever Kosova pripasti Srbiji.

- Značajna analiza redakcije ''Fajnenšal tajmsa'' o rizicima i dobrobitima konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije - koji mora da vodi učlanjenju Kosova u UN i Balkana u EU - objavio je Tači juče na Tviteru uz link koji vodi do teksta britanskog lista.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanski Fajnenšl tajms je u tekstu objavljenom juče ocenio da su zvaničnici SAD i EU sve više "zagrejani", a da Berlin "omekšava" stav kada je reč o ideji moguće korekcije granica i zamene teritorija kao rešenju za kosovski problem.

Naziv analize je "Balkanski plan koji zaslužuje opreznu podršku", a cilj je proučavanje rizika i dobrobiti ideje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, o mogućoj korekciji granica i razmeni teritorije kao rešenju za dugogodišnji kosovski problem.

Expand player
Pogledajte više