Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan
Tanjug/AP
Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan

Tanjug/AP

Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan, Foto: Tanjug/AP

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, tvrdi da je zatočen u zatvoru kojii neodoljivo podseća na nacistički logor.

Vasiljković se nalazi u zatvoru u Lepoglavi i odslužio je dve trećine kazne, ali još nije pušten na uslovnu slobodu. Zbog toga je podneo ustavnu tužbu, uz koju je napisao i pismo u kom ističe da mu je suđeno u montiranom postupku.

Pročitajte još:

- Pre nego što ovaj predmet ode pred neke poštene i časne sudije van Hrvatske, rešio sam da ipak napišem tužbu jer ste ovim nacističkim procesom dali svakom, pa čak i umerenom i objektivnom Srbinu poput mene, dovoljno materijala da vam utera dug za narednih 300 godina. Sve vas u tzv. hrvatskom pravosuđu doživljavam, bez ijednog izuzetka, kao kukavičke zločince protiv čovečnosti, koji umesto "srbosjeka" vaših predaka (nož korišćen u vaša 24 industrijska pogona za ubijanje srpske dece) koriste zloupotrebu zakona i poklonjenog poverenja kao oružje za zastrašivanje i progon Srba u providno montiranim nacističkim procesima - napisao je Vasiljković.

Kapetan Dragan Vasiljković

Profimedia

Kapetan Dragan Vasiljković, Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, sramno je što nije pušten na uslovnu slobodu usled "nepokazivanja kajanja"!

 

Komentari (2)

ADZNINK

13.02.2019 15:56

Svaka ti cast Cap! Ti si svoje dao sto si mogao, od pocetka samog pa evo i sad isto! Uskoro ces biti slobodan covek, dace Bog!

ssss

14.02.2019 12:03

Svaka čast kapetane !!! To je obraz, to je dostojanstvo, to je hrabrost i čast srpskog ratnika i heroja !!! Živeo kapetane !!!