Aleksandar Vulin
Dejan Briza/Alo!
Aleksandar Vulin

Dejan Briza/Alo!

Aleksandar Vulin, Foto: Dejan Briza/Alo!

Puškov, senator i predsednik Komisije za informacionu politiku i saradnju s medijima Gornjeg doma ruskog parlamenta, naglasio je da nikad nije čuo da je Moskva protiv rešenja koje predlaže srpska vlast.

- Ako se Srbija dogovori o korekciji, ne vidim ni najmanji razlog zašto bi Rusija tome bila opozicija. Tokom razgovora naših predsednika, šefova diplomatija mogu da se pojave različite varijante, ali ne znači da je Rusija protiv srpskog plana. Ponavljam, nikad nisam čuo ni od jednog ruskog zvaničnika da je protiv plana o razgraničenju. Drugo je pitanje koliko je on ostvariv - rekao je on i istakao da je nivo saradnje Srbije i Rusije „dobar, čak i jedinstven”.

Pročitajte još:

 

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za „Alo!” je istakao da rukovodstvo Ruske Federacije ima veliko lično poverenje u predsednika Aleksandra Vučića.

- Tako da se i politika Vladimira Putina i Ruske Federacije dobrim delom i vodi upravo ličnim poverenjem i, naravno, shvatanjem da je ono što predsednik Vučić radi najbolje za srpski narod. Za nas je od ogromnog značaja da Ruska Federacija kao velika sila podržava naš put i ono što mi smatramo dobrim i opravdanim za srpski narod. Velika je stvar kada dobijete jasnu i odlučnu podršku Ruske Federacije u Savetu bezbednosti i svim ostalim međunarodnim organizacijama u kojima ona ima glas. Kao što ne bismo bili u stanju da zaštitimo Kosovo i Metohiju dosad da nije bilo glasa Ruske Federacije, tako će nam i u budućnosti njihova pomoć i podrška biti veoma potrebna - rekao je on i dodao da je ta podrška važna i dobrodošla.

- Ona se gradila ličnim odnosima, ali i na osnovu toga što Ruska Federacija, kao iskreni prijatelj srpskog naroda, smatra da je naša inicijativa i ideja o razgraničenju dobra za srpski narod - zaključio je Vulin.

Komentari (4)

Nenad

30.10.2018 08:52

Rusija je uvek uz Srbiju.

nina

30.10.2018 08:57

Rusija je uvek prijateljski nastrojena prema našoj zemlji.

Jovana

30.10.2018 08:59

Hvala Rusiji na podrsci!

Vera

30.10.2018 09:01

Rusi su iskreni prijatelji i velika podrska. Verujem da cemo uspeti resiti pitanje Kosova.