Aleksandar Vulin
Ministarstvo odbrane
Aleksandar Vulin

Ministarstvo odbrane

Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

- Vulin je prošao sve preglede i neće imati nikakve privilegije tokom vojne obuke - objašnjava naš dobro obavešteni izvor.

Pročitajte još:

 

Ministar odbrane je u nedelju izjavio da će i sam biti jedan od rezervista, budući da se dobrovoljno prijavio na obuku.

- Od sutra treba da prođem određene preglede. Svi mi koji nismo služili vojsku sada imamo priliku da to uradimo. Ako mogu ja da idem i dam 15 dana svog života, zašto ne bi neko drugi, tu nema opravdanja - poručio je on za RTS.

Ministar je naveo da država, zahvaljujući politici Aleksandra Vučića, konačno ima dovoljno novca da može da pokrene rezervni sastav Vojske Srbije i da od ukidanja obaveznog vojnog roka do danas više od 200.000 muškaraca nije prošlo nikakav vid vojne obuke.

Vulin je pre dve godine otkrio da je oslobođen služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida. Njemu je u međuvremenu, prema saznanjima našeg lista, dioptrija prerasla 20. Ali je obavio četiri operacije očiju, te sada zadovoljava sve kriterijume potrebne za služenje vojne obuke.

Preporučujemo i ovo:

 

Podsetimo, Vulin je 2017. godine, prilikom posete valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“, gde je bila završna faza osnovne obuke junske generacije vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, rekao da je upravo jedno od najvećih razočaranja kao mlad čovek doživeo u njihovim godinama, kada se suočio s činjenicom da ga je komisija zbog zdravstvenih razloga proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

- Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve. Imao sam dioptriju veću od sedam, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan - rekao je Vulin i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

- Stalo mi je šta vi mislite o meni, o Vojsci i državi, jer ja nisam služio vojsku i beskrajno vam zavidim na tome što vi služite. Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi s oružjem, i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim - rekao je tada Vulin i ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

 

Inače, poziv za vojnu obuku u rezervnom sastavu ove godine dobiće 600 muškaraca starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok.

Marširao 20 kilometara

Pripadnici Trećeg bataljona Vojne policije, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su prošle nedelje kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u rejonu grada Niša, u kojem je učestvovao i ministar Vulin.