Vučića u Skadarliji ojadili za 40 evra

D. P. | vesti 2016-08-17 20:59:00 2016-08-17 20:59:00

Umesto 32 evra, koliko prema našim saznanjima koštaju najskuplji opanci, prodavac u Skadarliji naplatio je premijeru Aleksandru Vučiću čak 70 evra.

Alo!

Naime, opanci kojima je Vučić u Skadarliji častio američkog potpredsednika Džozefa Bajdena koštali su srpskog premijera čak 40 evra više nego što im je prava cena.

Premijer Aleksandar Vučić i američki potpredsednik Džozef Bajden prošetali su u utorak beogradskom boemskom četvrti Skadarlija, nakon službenih sastanaka, a društvo im je pravio i ambasador SAD Kajl Skot. Prilikom šetnje kroz najpoznatiju turističku četvrt srpske prestonice, jedan od orkestara svirao je melodije pesme Zvonka Bogdana, a Bajden je ponesen istim zaplesao sa glumicom Ljiljanom Jakšić najpoznatijom po ulozi u „Kursadžijama“.

Želeći da obraduje porodicu suvenirom iz svoje posete Srbiji, Bajden je razgledao štandove, a kada je odabrao da kupi par opanaka, Vučić to nije dozvolio, već je častio gosta obućom koju su nosili naši preci. Ekipa „Alo!” uverila se juče na licu mesta da je cena od 70 evra, koju je naplatio prodavac, mnogo veća od uobičajene cene opanaka u Srbiji.

- Cena opanaka obično zavisi od broja obuće koju nosite. Što veći broj obuće nosite, to je više prave kože utrošeno u te opanke, a samim tim, i cena je veća. Najjeftiniji opanci kod nas koštaju i do 2000 dinara, a najskuplji obično ne prelaze 32 evra - rekao je za „Alo!” jedan opančar.

Expand player
Pogledajte više