Vučića pritiskaju da postane predsednik!

Damira Ramadani | vesti 2016-11-22 23:31:36 2016-11-22 23:31:36

Premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić trpi jake pritiske iz svoje stranke da se kandiduje na izborima za šefa države! Iako njegove stranačke kolege insistiraju da bude novi predsednik Srbije, jer će na taj način biti osigurana pobeda, premijer ne želi ni da čuje za tu ideju, ekskluzivno saznaje „Alo!” iz izvora bliskih SNS-u.

Emil Čonkić

- Premijer i predsednik naprednjaka će odlučiti pobednika. Bilo da se kandiduje sam ili da pruži podršku nekom od kandidata, on svakako može da odredi budućeg šefa države stavljajući mu svoje glasove u glasačku kutiju. U SNS-u su svi svesni te činjenice, zato ovih dana na sve načine pokušavaju da ubede svog lidera da on sam uđe u predsedničku trku - objašnjava naš izvor i dodaje da je Vučić po tom pitanju i dalje neumoljiv.

 

- Lider naprednjaka ne želi da ulazi u trku za šefa države, bez obzira na sve molbe i ubeđivanja koja mu pristižu od stranačkih kolega. Naprednjaci na ovo poručuju svom lideru da mora da vodi računa da će svi koji su protiv njega pokušati da od ovih izbora naprave referendum „za“ i „protiv“ Vučića, što bi u slučaju neuspeha moglo skupo da ga košta - objašnjava naš izvor.

Premijer Vučić ponovio je prethodnih dana da nije razmišljao o kandidaturi za šefa države i da „nije nešto voljan za tako nešto”.
- Vidim po istraživanjima javnog mnjenja koja oni sami objavljuju da su već viđeni pobednici izbora gospoda (Saša) Janković i (Vuk) Jeremić i da je mrtva trka između njih dvojice i ja im želim puno uspeha - kazao je on i ponovio da misli da su Janković, Jeremić i lider radikala Vojislav Šešelj apsolutni favoriti. Vučić nije precizno odgovorio ni kada će doneti odluku koga će podržati.

- Mi manji ćemo gledati da im se suprotstavimo, svoj trojici, a da li ćemo uspeti, videćemo. Ako ne uspemo, ništa strašno, Srbija će da promeni predsednika, verovatno posle toga i Vladu, nikakav naročiti problem - rekao je i dodao da mu nije problem da im unapred čestita.

 

Anđelković: Nestabilnost u Srbiji menja stvari!

Politički analitičar Dragomir Anđelković objašava za „Alo!” da je reč o dva načina gledanja na stvari. - Vučićeva perspektiva je da je on nedavno izabran od strane građana da bude premijer i da ako bi se opredelio da se kandiduje, na neki način bi reskirao da izneveri volju dela građana. On principijelno ostaje na poziciji da se ne kandiduje. Opet ljudi iz partijskog vrha posmatraju stvar pragmatično, polaze od toga da stranka nema drugog kandidata koji može tako sigurno da bude izabran kao Vučić i da ubedljivo pobedi u prvom krugu. Polazeći od toga da su u Srbiji mnoge partije gubile pozicije nakon predsedničkih izbora, naprednjaci utiču na premijera Vučića da se ipak predomisli i da se kandiduje - kaže on, dodajući da su obe strane u pravu. - Mislim da bi Vučić ako bi postojala šansa da dođe do nestabilnosti morao da stavi akcenat na tu pragmatičnu stranu, a to znači da se kandiduje - zaključuje Anđelković.

Expand player
Pogledajte više