Vučić: Ponosan sam na srpsko - nemačko prijateljstvo

Tanjug/D.S. | vesti 2019-10-02 21:33:05 2019-10-02 21:33:05

Vučić je večeras prisustvovao prijemu u rezidenciji nemačkog ambasadora Tomasa Šiba

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na svom nalogu na Instagramu "BuducnostSrbijeav", čestitao je je Nemcima Dan ujedinjenja i istakao da je ponosan na srpsko - nemačko prijateljstvo.

Vučić je večeras prisustvovao prijemu u rezidenciji nemačkog ambasadora Tomasa Šiba povodom Dana ujedinjenja Nemačke, neposredno pre puta u Prag na samit Višegradske grupe, na poziv češkog predsednika Miloša Zemana.

Nesuđeni premijer se vraća na velika vrata i ulazi u Vladu Srbije!

AUTOR: E.A. DATUM I VREME: 02.10.2019. 20:58 - 02.10.2019. 21:03 Neverovatno! Ministri u Vladi Srbije, Foto: Tanjug/ Slobodan Miljević Miloš Vučević, Maja Gojković i Marija Obradović, visoki funkcioneri SNS-a, kandidati su koji bi mogli sesti u ministarske fotelje pre izbora koji su zakazani za proleće sledeće godine, saznaje „Alo!"

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib priredio je večeras prijem povodom Dana ujedinjenja te zemlje, kome su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici diplomatskog kora, najviši srpski zvaničnici, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

"Dozvolite da citiram kancelarku Merkel, koja je rekla da će Evropa biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice EU. Budućnost Srbije se nalazi u ujedinjenoj Evropi", rekao je Šib na srpskom jeziku, ističući da Srbija može da računa na podršku Nemačke.

Šib je potom na engleskom jeziku naglasio da na teškom putu ka članstvu u EU, Nemačka ceni dosadašnje napore Srbije i ohrabruje njenu posvećenost tom cilju.

On je ukazao na odlične bilateralne odnose Srbije i Nemačke, nedavne susrete najviših zvaničnika i najavio skori dolazak nemačkog ministra ekonomije Petera Altmajera u Srbiju, zajedno sa privrednicima.

Pročitajte još:

Ambasador je podsetio na istorijski značaj pada Berlinskog zida i ujedinjenja Nemačke.

 

"Svestan sam da su na Zapadnom Balkanu sećanja ljudi na političke događaje pre par decenija različita od onih u Nemačkoj. Kad je Nemačka ponovo ujedinjena, Jugoslavija se raspala i region još uvek živi sa posledicama", rekao je ambasador.

U Nemačkoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se 1990. ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka, posle rušenja Berlinskog zida.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Expand player
Pogledajte više