Vučić sutra priča sa poslanicima SNS o Ani

Beta | vesti 2017-06-18 11:53:21 2017-06-18 11:53:21

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati sa poslaničkom grupom SNS o podršci kandidatkinji za premijerku Ani Brnabić.

O. Bunić

"Ako sve bude u redu očekujem da ćemo sednicu Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana vlada moći da imamo već nekog narednog vikenda", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

On je kazao da će Vučić razgovarati sa poslanicima SNS-a da bi čuo šta oni misle, ali da neće promeniti svoju predlog da Ana Brnabić bude predsednica Vlade, jer je ta odluka u "najboljem interesu građana Srbije".

Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova, sinoć je kazao su pred Vučićem i strankom problemi koji se tiču obezbedjivanja većine u Skupštini Srbije da bi Ana Branbić bila izabrana za premijerku.

"U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbedjivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić", rekao je Stefanović.

Expand player
Pogledajte više