"VOLJA NARODA JE DA CRNA GORA I SRBIJA BUDU BLISKE" Vladika Joanikije pozvao Vučića da dođe na sahranu mitropolita Amfilohija

Episkop budljimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske vladika Joanikije saopštio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

Amfilohije
Amfilohije, Foto: prinstcreen

On je u ekskluzivnom razgovoru za Borbu kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printskrin

Da li očekujete dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija?

Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svet ovog novog Božjeg ugodnika.

Joanikije
Joanikije, Foto: PrintscreenYoutube

Da li je neko od političara iz okruženja najavio dolazak?

Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa korona virusom.

Povezane vesti

 • Korisnik: Adem
  31/10/2020 - 11:54
  Bile su bliske i bratske, pa i zajedno. Ko ih razdvoji?
 • Korisnik: mile
  31/10/2020 - 09:54
  Bio bi red da Predsednik ode na sahranu.
  • Sale @mile
   31/10/2020 - 11:55
   Treba dobro razmisliti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi