Skupština Srbije
Alo!/Masanori Jošida
Dragan Đilas

Alo!/Marko Metlaš

Dragan Đilas, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, vrši sve jači pritisak na Demokratsku stranku

* Đilas od demokrata traži da donese odluku o bojkotu izbora koje će se svi funkcioneri te stranke pridržavati

* Đilas je od lidera DS Zorana Lutovca tražio garanciju da niko iz te stranke neće samostalno podržati Sergeja Trifunovića

Dragan Đilas, lider SSP-a i jedan od lidera Saveza za Srbiju, vrši sve jači pritisak na Demokratsku stranku da donese odluku o bojkotu izbora koje će se svi funkcioneri te stranke pridržavati, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora bliskih DS-u. 

Pre početka konferencije za novinare, Vučić krenuo rukom ispod stola i načinio gest koji krši sve protokole! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:07 Konferencija održana u Palati Srbija Konferencija Vučić - Zeman, Foto: Printscreen Na početku nedavno održane konferencije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana, srpski predsednik je svom kolegi pomogao da privuče stolicu i smesti se pored njega.

Prema rečima naših sagovornika, Đilas je od Lutovca tražio garanciju da niko iz DS-a neće samostalno podržati Sergeja Trifunovića i Pokret slobodnih građana ako taj pokret odluči da izađe na izbore.

Đilas i Obradović su mislili da će im bojkot izbora uspešno proći, a sada je njihova bruka poprimila neviđene razmere!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 09.09.2019. 09:00 Rekordna izlaznost Dragan Đilas, Boško Obradović, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Juče održani izbori u Medveđi * Član GO DS je prokomentarisao na Tviteru * U Medveđi zabeležena rekordna izlaznost birača od oko 67 odsto Član Glavnog odbora Demokratske stranke Ivan Krstić Krcko ismejao je Dragana Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića i sve koji se tako srčano zalažu za bojkot izbora, jer je juče na lokalne izbore u Medveđi, uprkos njihovom bojkotu, izašla skoro cela opština.

- Đilas nedeljama strahuje koje će odluke doneti DS i PSG kada je reč o bojkotu. On preko Lutovca i pomoću menica kontroliše demokrate, ali Sergeja Trifunovića ne može. Jasno mu je da bi DS i PSG mogli da sruše njegovu ideju o bojkotu, izađu na izbore, dobiju podršku građanski orijentisanih birača, uđu na velika vrata u parlament i Savez za Srbiju pošalju u istoriju - navode naši izvori i dodaju da je situacija u DS-u mesecima haotična.

PROČITAJTE JOŠ:

Izvori iz DS-a pominju čak i moguću smenu predsednika te stranke Zoran Lutovca.

Zoran Lutovac

Printscreen: Youtube

Foto: Printscreen

- Funkcioneri i poslanici DS nedeljama trpe omalovažavanje, uvrede, optužbe koalicionih partnera iz Saveza za Srbiju. U subotu bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora i biće to burna sednica jer Lutovac ima sve manju podršku u DS-u, pa nije isključeno da se na sednici pokrene pitanje njegove smene. Da li će funkcioneri uspeti da se izbore sa Đilasom i Lutovcem, videće se na toj sednici, a do tada će oči mnogih demokrata biti uperene u Sergeja Trifunovića, jer se on zasad jedini uspešno suprotstavlja Đilasu - zaključuju naši izvori iz DS-a.

Skandal nastavlja da drma Srbiju! Voditelj Jugoslav Ćosić posle sinoćne bruke zaprepastio javnost!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 14:04 Direktor programa televizije N1 oglasio se na svom Tviter nalogu.

Da je situacija u DS-u alarmantna, pokazuje i izjava poslanika te stranke Radoslava Milojičića Kene. On je istakao da se nada da DS neće izabrati bojkot.

- DS je stranka mislećih ljudi, a onaj ko to nije shvatio, otišao je iz DS-a. Odluku će doneti organi stranke i ja ću je se pridržavati kakva god bude. Nadam se da će DS izabrati borbu, a ne bojkot, rad, a ne sedenje kod kuće, smenu Vučića, a ne da mu poklonimo još četiri godine vlasti - kazao je on za jedan dnevni list i dodao da će mnogi izaći na izbore i glasati uprkos bojkotu.

OBELODANJENE NAMERE OPOZICIJE! Kada bi postojalo krivično delo za glupost Đilasov plaćenik Nikola Jovanović bio bi na doživotnoj robiji!

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Demokrate o bojkotu:

Nataša Vučković: „Bojkot nije politika.“

Gordana Čomić: „Ni bojkot, ni izlazak na izbore ne mogu bez dijaloga.“

Aleksandra Jerkov: „Ne može svrha naše politike biti da bojkotujemo izbore.“

Radoslav Milojičić Kena: „Nadam se da će DS izabrati borbu, a ne bojkot.“

 

 

Sergej: Nemaju ideju, plan i program

Sergej Trifunović, lider PSG-a, oštro je odgovorio na ucene i pritiske Đilasovog Saveza za Srbiju u vezi sa bojkotom predstojećih izbora. On je Vladimiru Gajiću, funkcioneru SZS-a, koji ga je podsetio da ističe rok za odluku o bojkotu izbora, poručio da ne voli ultimatume. Trifunović je istakao i da Savez za Srbiju nikada nije imao ni plan, ni ideju.

- Bez ikakvog plana i programa. Kad sam isterao narod na ulice, urlali su: „Jesi li normalan, šta da radimo s ljudima na ulicama?“. Nisu imali jasnu ideju tada, nemaju je ni sada - naveo je lider PSG-a.