Goran Vesić, Zlatibor Lončar
Beoinfo
Goran Vesić, Zlatibor Lončar

Beoinfo

Goran Vesić, Zlatibor Lončar, Foto: Beoinfo

Objekat je površine oko 7.000 kvadratnih metara, a imaće i podzemne garaže površine oko 1.300 kvadrata.

Prema toj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 150.000 stanovnika.

Novoizgrađeni objekat danas su obišli ministar zdravlja Zlatibor Lončar, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Ministar Lončar kaže da će svi radovi na objektu biti žavršeni do 10. februara, a da nakon toga sledi ubacivanje opreme.

On je naveo da će u Domu zdravlja u Borči raditi 150 zdravstvenih radnika, da je već primljeno 85 - 30 lekara i 55 medicinskih sestara, a biće i još zapošljavanja.

"Primićemo ljude sada, da se obuče i budu spremni u februaru, početkom marta da krenu sa radom", rekao je ministar.

On je naveo da ulaganje u izgradnju zdravstvenih objekata nije zaustavila epidemija virusa korona, dok se svuda u svetu novac preusmerava na nabavku lekova, opreme, vakcina protiv virusa korona.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da Grad nastavlja da ulaže u objekte primarne zdravstvene zaštite i da će za mesec dana biti završena i ambulanta u Ugrinovcima.

"Zahvalan sam Ministarstvu zdravlja, Vladi Srbije i predsedniku jer se ovom trenutku gradi nekoliko bolnica u Beogradu - Dedinje 2, Infektivna klinika, KCS, a završena je bolnica u Batajnici.To se do sada nije dešavalo", naveo je on.

Vesić je najavio da će pored Doma zdravlja biti izgrađen i vrtić, za koji je već raspisan tender.

On je naveo da je razgovarao sa predsednikom opštine Palilula da se u bivšoj zdravstvenoj stanici u Borči otvori opštinski uslužni centar, gde bi bile smeštene opštinske službe, a čak neke i gradske i republičke službe.

Dom zdravlja u Borči

Beoinfo

Dom zdravlja u Borči, Foto: Beoinfo

"Za najveći deo administrativnih poslova neće morati da prelaze na drugu stranu reke", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se Ministarstvu zdravlja i Gradu Beogradu jer će samo u dom zdravlja i vrtić biti uloženo oko 12 miliona evra.

"Puno mi je srce što građani leve obale vide promene. Čekali smo na njih 30 godina i konačno ih sada imamo. Mnogi su obećavali da će graditi domove zdravlja, vrtiće, škole, ali od toga nije bilo ništa", rekao je Jovičić.

On je naveo da će ove godine uz pomoć Grada i Republike biti rekonstruisan i Dom zdravlja u Krnjači i da će to biti investicija od oko 200 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova na Domu zdravlja u Borči je oko 812 miliona dinara, a ta zdravstvena ustanova će imati pedijatruju, opštiu službu, stomatologiju, ginekologiju, laboratoriju, hitnu službu, patronažnu službu, kućno lečenje...

Pročitajte još: