Velja pravi ekipu da ruši Vučića!

Ekipa Alo! | vesti 2018-08-15 18:01:17 2018-08-15 18:01:17

Velja Ilić okuplja novu ekipu protiv predsednika Vučića!

Alo!/Marko Metlaš

Čini se da predsednika Nove Srbije nije obeshrabrio debakl na predsedničkim izborima, koji je prošle godine doživeo njegov kandidat Vuk Jeremić, te je odlučio da ponovo pokuša da se aktivnije uključi u politički život u Srbiji.

Svestan da je njegova stranka odavno izgubila i glasače, ali i viđenije funkcionere i da više nema nikakav politički uticaj ni u rodnom Čačku, a kamoli u Srbiji, on je shvatio da je jedina njegova šansa da se vrati na političku scenu formiranje koalicije sa desnim krilom u SPC i političarima koji se odavno nalaze u penziji, saznaje „Alo!“.

Ukoliko uspe da okupi ekipu, Ilić bi mogao da se nametne kao saveznik ili možda konkurencija Draganu Đilasu i njegovom Savezu za Srbiju, koji takođe zastupa desničarske ideje.

- Ilić planira da okupi desno nastrojene pojedince i stranke, koje bi predstavljale neku nacionalnu opciju, a u čitavu priču planira da uključi i crkvene velikodostojnike, s obzirom na to da se oni u poslednje vreme sve aktivnije uključuju u politički život. U tu svrhu je Ilić pre nekoliko nedelja putovao u Crnu Goru da bi razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem i video može li računati na njegovu podršku - objašnjava naš dobro obavešteni izvor i dodaje da lider Nove Srbije očekuje da će mu Amfilohije obezbediti i podršku crkvenih velikodostojnika koji su njemu lojalni.

- To nije sve. Velimir Ilić tvrdi da ima svog keca iz rukava, te da je u pregovorima sa Vojislavom Koštunicom, nekadašnjim liderom DSS-a, te da će njih dvojica biti dobitna kombinacija - navodi naš izvor.

S druge strane, čini se da će Koštunica ostati pusti san Velimira Ilića, jer smo iz izvora bliskih nekadašnjem lideru DSS-a saznali da Koštunica ne planira da se vraća na političku scenu Srbije.

- Njega više ne zanimaju ni dešavanja u Demokratskoj stranci Srbije, stranci koju je nekada sa velikim uspehom vodio. Vodi miran, povučen život i povratak u politiku mu ne pada na pamet - objašnjavaju izvori bliski Koštunici.

Đorđević i Đilas pružili pipke

Glavni operativac i kum Dragana Đilasa Mlađan Đorđević i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i preko medija u Crnoj Gori pokušavaju da ruše vlast u Srbiji. Prema saznanjima „Alo!“, oni su uložili veliki novac u pojedine informativne portale u Crnoj Gori koji su zaduženi da šire Đilasovu propagandu, prema kojoj Vučić namerava da izda Kosovo.

Ovi mediji iz sata u sat objavljuju saopštenja Boška Obradovića, igumana Dečana Save Janjića, a Mlađana Đorđevića glorifikuju kao najvećeg Srbina.

- Ovi portali su slabo čitani u Crnoj Gori jer i tamošnji Srbi zaziru od njih zbog neprijateljskog stava prema Srbiji i sumnjaju da je reč o podmetačini Mila Đukanovića - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“ među Srbima iz Crne Gore koji dodaje da svi uviđaju da je reč o kampanji koja se vodi protiv Srbije i njenog rukovodstva. Naš izvor dodaje da Đorđević u Crnog Gori obilato koristi to što je u vreme vlasti Borisa Tadića bio njegov savetnik za odnose sa Srbima iz regiona, a krajnji cilj ovog projekta je razbijanje inače kompaktnog srpskog biračkog tela u Crnoj Gori, što Milo Đukanović nije uspeo za dve decenije.

Expand player
Pogledajte više