Odbrana slobode
Tanjug/Rade Prelić
Odbrana slobode

Tanjug/Rade Prelić

Odbrana slobode, Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je, kako se navodi, izrazio očekivanje da će se naći kompromisno rešenje za pitanje južne srpske pokrajine, a istovremeno je potvrdio podršku svoje zemlje teritorijalnom suverenitetu i integritetu Srbije.

FOTOGRAFIJA ZBOG KOJE ĆE GORETI CRNA GORA! Vučić pred celim svetom pokazao Milu Đukanoviću ko je gazda! Jednim potezom ga matirao! (FOTO)

Vulin je rekao da je Srbija zahvalna na kontinuiranoj podršci Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji što je, kako je rekao, potvrda iskrenog prijateljstva dve države i dva naroda.

Aleksandar Vulin

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za Srbiju je formiranje takozvane vojske Kosova apsolutno neprihvatljivo i predstavlja opasnost za ceo region, kazao je ministar i poručio da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244.

Vulin je takođe rekao da je najveća bezbednosna pretnja Srbiji i regionu Balkana stvaranje velike Albanije, te dodao da on podržava politiku Grčke, kao i Prespanski sporazum.

AMERIKANCI POBESNELI ZBOG VOJNE PARADE U NIŠU! Srbiji upućene stravične pretnje, pominje se Kosovo, NATO u pripravnosti!

Ministri su razmotrili trenutnu saradnju u oblasti odbrane i složili se da postoji prostor za njeno unapređenje, a kao najznačajnije oblasti saradnje istakli su održavanje zajedničkih vežbi.

Odbrana slobode

Tanjug/Rade Prelić

Odbrana slobode, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vulin je naglasio značaj učešća Vojske Srbije u borbenoj grupi HELBROC, gde je Grčka vodeća nacija, a u okviru koje će Vojska Srbije uzeti aktivno učešće od sledeće godine. Onače, u predstojećem periodu planirano je zajedničko učešće na vezbama MILEX i TALOS.

ŠOK I NEVERICA U JUTARNJEM PROGRAMU RTS-A! Lazanski otkrio da uskoro u Srbiju stiže 18 ĐAVOLA iz Kine!

Ministar je takođe naglasio i značaj saradnje u oblasti vojnog obrazovanja, podsetivši da se jedan broj broj srpskih oficira usavršavao u vojnim školama Grčke, a ministru Apostolakisu uputio je poziv da se grčki oficiri školuju u našim vojnim školama.

Ministri odbrane Srbije i Grčke složili su se u oceni da postoji potencijal za razvoj vojno-tehničke saradnje dve zemlje.

KO NE ZNA ZA STRAH, TAJ IDE NAPRED! Garda izvela čuveni egzercir, publika prestala da diše dok su igrali SMRTONOSNI PLES! (VIDEO)

U BOJ KRENITE JUNACI SVI! Ovo je SKRIVENA PORUKA vojne parade u Nišu! Evo zašto je vojni orkestar sve vreme svirao Marš na Drinu!

ZAVRŠENA VELIČANSTVENA PARADA U NIŠU Vojska Srbije demonstrirala svoju moć! Vučič: Pokazali ste kako se vraća dug onima koji su stvorili slobodu (FOTO/VIDEO)