Kadri Veselji
Tanjug/Sava Radovanović
Kadri Veselji

Tanjug/Sava Radovanović

Kadri Veselji, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Veselji je na Fejsbuku napisao da odbijanje dijaloga "nije ni alternativa ni rešenje" i ocenio da bi to predstavljalo "favorizovanje Srbije na međunarodnoj sceni".

Pročitajte još:

- Znamo iz prošlosti da kad god je Srbija odbijala dijalog, uvek je izlazila iz procesa kao gubitnik. Mi ne smemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije. Kosovo ulazi u dijalog sa jasnim ciljevima - priznanje (tzv.) države Kosovo od strane Srbije i učlanjenje u UN. Mi ne dozvoljavamo nikakav rezultat koji slabi teritorijalni integritet (tzv.) države Kosovo i to ćemo bez ikakve sumnje i postići - kazao je Veselji.

Veselji je dodao da kosovska pregovaračka ekipa, koja se danas susrela sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu, ima puni mandat za dijalog koji joj je, kako je rekao, dodelila Skupština Kosova.

 

Komentari (2)

XXL

08.01.2019 14:23

Šiptari udaraju šamare EU, a Oni ne znaju koju više stranu obraza da okrenu što je svakako za svaku pohvalu stavu šiptara. Naravno jedino naša administracija još nije shvatila da sa EU voditi dijalog sa šiptarima kao medijatorom je jalov politički posao. Zašto im EU ne zapreti povlačenjem priznanja? Čak ni to ne smeju da urade tako impotentni. No dobro šiptarima ide sve na ruku tokom vremena.

Glupi šipac

08.01.2019 14:31

....... će dobiti SRPSKU TUKI ,da izbije oko majmunčina