Ivica Dačić
Tanjug/Dimitrije Goll
Ivica Dačić

Tanjug/Dimitrije Goll

Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Upitan šta bi Srbija dobila nakon tih izbora, on je rekao da je "Vučić poslednji na svetu koji bi se protivio izborima zato što on ima ogromnu većinu", dodavši da bi Srbija time "još jednom dobila stabilne organe za naredne četiri godine".

Prema Dačićevim rečima, sva istraživanja javnog mnjenja govore da SPS ima dvocifren rezultat i da je SPS druga stranka u Srbiji u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom.

-To je najdugovečnija koalicija u Srbiji. Siguran sam da ćemo ostvariti rezultat bolji od 10 odsto - rekao je on.

- Politika Vlade je sledeća: nema priznavanja KiM kao jednostranog akta. Želimo kompromis. Ako oni žele kompromis, žele, ako ne žele, uskoro će samo Albanija da priznaje Kosovo. To bi moglo da bude tako u narednih nekoliko godina. Hoću da kažem, ta jednostrana politika koju oni vode doživela je krah - naglašava Dačić.

Pročitajte još:

On je dodao da je sa Vučićem i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem ragovarao da se uloži maksimalan napor da Kosovo ne bude primljeno u Interpol.

- Ne zato što smo protiv Kosova, nego zato što smo protiv jednostranih akata. Bez dogovora nema učlanjenja u bilo koje međunarodne organizacije. Oni će propasti na glasanju kao što su propali za Unesko - istakao je Dačić.

Komentari (1)

marko.srbenda

21.10.2018 23:14

I Albanci ce to uskoro shvatiti