Dmitrij Medvedev, Aleksandar Vučić
Tanjug
Dmitrij Medvedev, Aleksandar Vučić

Tanjug

Dmitrij Medvedev, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Sve oči bile su uprte upravo u dvojicu lidera, ali jedan detalj je privukao pažnju čak i ovih visokih zvaničnika.

PROČITAJ JOŠ:

Film o ruskom vojniku Nikolaju Kravcovu koji je učestvovao u bici za Beograd i koji je dao život za oslobođenje Beograda nikog nije ostavio ravnodušnim.

Miloš Biković

screenshoot/Youtube

Miloš Biković, Foto: screenshoot/Youtube

Narator u filmu je srpski glumac Miloš Biković, koji je poslednjih godina izgradio i uspešnu karijeru u Rusiji.

Vučić pokrenuo inicjativu da ruski heroj Kravcov dobije ulicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom obraćanja u Sava Centru da će ruski heroj Nikolaj Kravcov dobiti ulicu u Beogradu.

- Uputio sam predlog Skupštini grada Beograda da Kravcov dobije ulicu, da zauvek ostane zapamćeno da je taj čovek sa 24 godine dao život za odbranu i slobodu Beograda - rekao je predsednik Srbije.

Kako je istakao, Srbije je često ostajala dužna junacima, jer se rukvodila dnevnom politikom.

Spasioci Gorske službe zatekli u šumi najstrašniji mogući prizor!

AUTOR: Alo.rs/ RTS/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 14:20 - 19.10.2019. 14:58 Spasioci su juče dobili poziv povodom nestale osobe. Policija, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Posle višečasovne potrage, spasioci Gorske službe spasavanja zajedno sa pripadnicima MUP, pronašli su u šumi telo muškarca nestalog u okolini Stražilova.

- Tako smo bez spomenika ostavili i tog mladog čoveka, koji je u borbama u Beogradu uništio više desetina okupatorskih vojnika, i koji se borio za slobodu našeg glavnog grada i Srbije kao da se borio za svoju otadžbinu - rekao je Vučić.

U uvodnom delu svečanosti večeras je inače prikazan film "Put pobede", u kome je navedeno da je Kravcov bio jedini borac Crvene armije koji je dobio zvanje "heroja ŠSR" za borbe u Beogradu.

U toku Beogradske operacije, oktobra 1944. godine, brigada u kojoj je Kravcov bio uključena je u sastav Četvrtog gardijskog mehanizovanog korpusa, pod komandom generala Vladimira Ždanova.

Kravcov je 13. oktobra učestvovao u uništavanju i zarobljavanju neprijateljske grupe od 180 vojnika koja je pokušavala da pobegne iz voza u železnickoj stanici Ripanj.

Kravcov je rođen 8. marta 1921. godine u zemljoradničkoj porodici, sa 18 godina stupio je u Crvenu armiju, a 1940. godine završio je Vojno-medicinsku školu u Harkovu.

BONUS VIDEO: