Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Skupština

Alo!/Marko Metlaš

Skupština, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Ko ne dolazi na sednice parlamenta, treba da bude kažnjen smanjenjem plate 50 odsto, poručuje većina poslanika iz vladajućih stranaka

* Ovaj predlog podržavaju i poslanici iz redova opozicije koji od februara bojkotuju rad parlamenta

* Trenutno platu dobijaju i oni koji ne dolaze na svoje radno mesto

Naime, po ugledu na crnogorske kolege, koje ovih dana diskutuju o tome da li će neradnicima biti umanjen mesečni ček za 50 odsto, i naši parlamentarci, podržali bi novčano kažnjavanje za neprisustvovanje sednicama.

Oni koji su izabrani i plaćeni od naroda da ih predstavljaju u parlamentu treba da prisustvuju svim sednicama.

Pročitajte još:

 

Trenutno na skupštinsku kasu po platu dolaze kako opozicioni poslanici koji već sedam meseci nisu dolazili na radno mesto, ali i parlamentarci koji su navikli da, umesto skupštinske sale, vreme provode u skupštinskom restoranu ili po prestoničkim kafićima.

Ako je suditi po odgovorima koje su dati, predsednica parlamenta Maja Gojković mogla bi da bude sigurna da će predlog za udar po džepu za izostanke biti usvojen velikom većinom glasova.

Maja Gojković

Alo!/Ana Paunković

Maja Gojković, Foto: Alo!/Ana Paunković

- Nemam ništa protiv takve mere. Poslanike su građani izabrali da ih predstavljaju u parlamentu, te uvođenje ovakvih mera ne vidim kao nešto što ne treba usvojiti, možda i pomogne - rekao je Vladimir Đukanović, SNS.

- Odavno govorim da bi to trebalo regulisati jer su nam sale prazne. Treba naći način kako nametnuti obavezu poslanicima da redovno prisustvuju, pogotovo imajući u vidu da za to i primaju platu i da su im građani ukazali poverenje za taj rad - kaže Đorđe Milićević iz SPS-a.

Albanska televizija u udarnom terminu objavila: Kosovo je Srbija!

AUTOR: J. Đ. DATUM I VREME: 18.09.2019. 23:07 Albanci priznali da je Kosovo Srbija i to uče i njihova deca u školi!

- To je zakonsko pitanje i lično mislim da treba srediti poslovnik, da donesemo kodeks o ponašanju i u okviru njega regulisati sve to. Ja sam za sankcije zbog izostanaka - jasan je Momo Čolaković, PUPS.

- Da li može radnik da ne ide na posao u nekoj fabrici, a da prima platu ili da doktor ne ide u bolnicu, a da prima platu? Ako oni nemaju lekarsko uverenje da su bolesni, posle tri dana nedolaska se dobija otkaz. Nigde u svetu nije poslanik povlašćen - zaključuje Dragan Marković Palma iz JS-a.

Dragam Marković Palma

Tanjug/Dušan Aničić

Dragam Marković Palma , Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat