Šule sa roštiljijade ide kod Zaeva!

D.Ramadani | vesti 2017-08-29 15:56:25 2017-08-29 15:56:25

Lider demokrata sutra se sastaje sa premijerom Makedonije!

Oliver Bunić

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac sastaće se sutra sa Zoranom Zaevom, predsednikom Vlade Makedonije u Skoplju. Kako "Alo!" saznaje susret je dogovoren na obostranu inicijativu.

- Sastanak lidera DS-a i premijera Makedonije dogovoren je na obostranu inicijativu još u maju ove godine - navodi naš dobro obavešteni izvor blizak DS-u i podseća da je delegacija te stranke boravila u Makedoniji krajem maja kada su prisustvovali kongresu SDSM-a na kome se biralo stranačko rukovodstvo.

- Dragan Šutanovac i Zoran Zaev su članovi predsedništva PES-a (Partija evropskih socijalista) i saradnja je dobra - objašnjava naš izvor i dodaje da će Šutanovac pre susreta sa Zaevom posetiti Leskovac gde se trenutno održava "Roštiljijada".

Inače, dva lidera sestrinskih socijaldemokratskih stranaka – DS-a i SDSM-a, razgovaraće o situaciji u regionu, odnosima Srbije i Makedonije, uspostavljanju neophodne stabilnosti, kao i o nastavku dobre zajedničke stranačke saradnje.

Dragan Šutanovac, koji će predvoditi delegaciju Demokratske stranke imaće niz bilateralnih sastanaka sa šefom poslaničke grupe Socijaldemokratskog saveza Makedonije i poslanicima u makedonskom Sobranju, kao i sa najvišim rukovodstvom ove stranke.

Delegaciju Demokratske stranke čine i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić, narodna poslanica i internacionalna sekretarka Aleksandra Jerkov, narodni poslanik Radoslav Milojičić i sekretar Demokratske stranke Goran Jaić.

Expand player
Pogledajte više