Srbija saznala detalje susreta sa najmoćnijim! Vučić pozvao Trampa da učini istorijski potez!

Alo.rs | vesti 2019-09-25 16:53:21 2019-09-25 16:53:21

Predsednik je podsetio da Albanci sa Kosova mogu da pristanu na kompromis ili da nastave da se inate na svoju štetu

printscreen

 

* Predsednik Vučić u Njujorku razgovarao sa Donaldom Trampom

* Otkriveni detalji susreta

* Predsednik Srbije sutra govori na sednici Generalne skupštine UN

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se iz Njujorka uživo u Nacionalni dnevnik.

Vučić je otkrio i detalje susreta Donaldom Trampom na prijemu koji je organizovao predsednik SAD.

- Pozvao sam ga da dođe u Srbiju. Mi smo narod i zemlja koja, uz Poljsku, najviše podržava Trampa. Za nešto više nije bilo vremena da razgovaramo jer su tu bili predstavnici iz celog sveta - rekao je Vučić.

Ivanka Tramp pokazala Dačiću bradavice, Ivica se samo smeškao. Minut nakon toga uspeo da je nabedi da ode korak dalje! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ Srpski telegraf/ M. I. DATUM I VREME: 25.09.2019. 11:25 Fotografija Dačića i Ivanke nastala je nakon generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na skupu na najvišem nivou na temu "Globalni poziv za zaštitu verskih sloboda", koji se održava u organizaciji SAD.

Predsednik Srbije je dodao da su prethodno imali razgovore sa pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan, Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom.

- Njihov interes je da se pitanje Kosova ne drži zamrznutim narednih godina ili decenija. To je zamrznuti konflikt, a uvek je pitanje kada može da se odmrzne. Amerikanci hoće da nas saslušaju. Možete da iznosite svoje ideje i žele da čuju i stav Srbije. To je mali napredak koji smo napravili - kaže Vučić.

Dačić i njegovi lete iz vlasti, sve je krenulo od Snežane Paunović!

AUTOR: Jelena Đondović DATUM I VREME: 25.09.2019. 07:52 - 25.09.2019. 08:45 Bukti rat među poslanicima SNS-a i SPS-a! Dragan Šormaz, Foto: tviter Sukob koji bi mogao da naruši dobre koalicione odnose i dovede u pitanje buduću saradnju započeo je poslanik naprednjaka Dragan Šormaz kada je bez uvijanja izjavio da je vreme da „SPS krene da stiče iskustvo opozicionog rada".

Komentarišući poziciju Kosova i Hašima Tačija u UN podsetio je da će on kao predsednik Srbije govoriti sutra oko 13 časova na sednici Generalne skupštine UN.

- A kada ćeš ti govoriti Hašime?! - upitao je Vučić.

Predsednik je podsetio da Albanci sa Kosova mogu da pristanu na kompromis ili da nastave da se inate na svoju štetu.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Expand player
Pogledajte više