Vladimir Đukanović Đuka
Tanjug/Tanja Valić
Jer to je, mala moja, rokenrol: Dragan Šormaz

tviter

 Dragan Šormaz, Foto: tviter

Sukob koji bi mogao da naruši dobre koalicione odnose i dovede u pitanje buduću saradnju započeo je poslanik naprednjaka Dragan Šormaz kada je bez uvijanja izjavio da je vreme da „SPS krene da stiče iskustvo opozicionog rada“.

Pročitajte još:

 

- Sa SPS-om ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada - kazao je Šormaz u intervjuu za „Danas“, podvlačeći i da je Pokret socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin „lojalan partner i da treba da ostane u koaliciji“, ali da „SDPS treba pustiti da traži drugi put, kao i stranku gospodina Popovića takođe“.

On je komentarisao i odnose sa Dačićevim poslanicima i to što je poslanica SPS-a Snežana Paunović čak tvrdila da ju je vređao i psovao:

- Što se koleginice Paunović tiče, već sam izjavio da ona nije ni čula šta sam rekao, drugi su joj to na svoj način preneli. Niti sam se njoj obratio niti sam to rekao, što znaju poslanici koji sede u mom okruženju i koji su sve dobro čuli - naveo je Šormaz.

Njegov stranački i skupštinski kolega Aleksandar Marković mišljenja je da treba dobro analizirati dosadašnji rad i zalaganje svih koalicionih partnera SNS-a u prethodnom periodu.

Aleksandar Marković

Alo / Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo / Dejan Briza

 - Krajnje je licemerno od poslanika nekih stranaka da istovremeno učestvuju u vladajućoj većini, dakle dele vlast sa SNS-om, a ponašaju se potpuno neutralno kada Vučić i ostali iz SNS-a doživljavaju najmonstruoznije optužbe i bivaju predmet najbrutalnijih uvreda i napada. Naravno da ima i izuzetaka poput partije Aleksandra Vulina, Marjana Ristićevića, pojedinaca iz partije Rasima Ljajića i pojedinaca iz SPS-a. Nažalost, ogromna većina je potpuno nezainteresovana i postavlja se pitanje smisla njihovog učestvovanja u vlasti - naveo je Marković.

Zbog "Miloša Velikog" ražnjevi prazni! Vlasnici kafana u neverici, oglas u novinama odao svu njihovu brigu

AUTOR: N.Marić DATUM I VREME: 24.09.2019. 07:00 Vruće pečenje odlazi u istoriju? Prasići i jagnjići, Foto: Alo!/Vladimir Marković Otvaranje auto-puta „Miloš Veliki", kako tvrde ugostitelji, upropastilo je višedecenijsko uspešno poslovanje kafana duž Ibarske magistrale, a slike prasića i jagnjića koji se obrću na ražnju ispred čuvenih lokala i miris roštilja duž puta Beograd-Ljig uskoro bi mogli da postanu samo lepa uspomena onih koji su ovim putem decenijama išli do Zlatibora i Jadranskog mora.

S druge strane, poslanici SPS-a juče nisu bili preterano raspoloženi da komentarišu packe koje su došle iz redova SNS-a. A jedna od retkih koja je želela da u ime stranke govori na ovu temu bila je upravo Snežana Paunović, koja je poručila da sigurno neće Šormaz biti taj koji će donositi odluke vezane za postizborne koalicije...

Snežana Paunović

Alo / M.Jošida

Snežana Paunović, Foto: Alo / M.Jošida

 - Odluku o tome ko će biti vlast, a ko opozicija u Srbiji doneće građani Srbije. Sigurna sam da postizborne koalicije neće biti predmet odluke Dragana Šormaza - navela je ona, a potom se osvrnula i na njegov komentar koji se odnosio na nju:

- Odličan mi je sluh, ipak ja imam samo 44 godine, ali ljudski je pokajati se zbog nepromišljene izjave, poštujem to - navela je Paunovićeva.

Đuka prvi počeo...

I poslanik SNS-a Vladimir Đukanović nedavno je kritički govorio o ponašanju koalicionih partnera SNS-a.

- Kada su koalicioni partneri u pitanju, to je skandal nad skandalima koliko ih je baš briga za sve. Nije mi jasno zašto mi dajemo na našim listama toliko Ljajiću, Krkobabiću i sličnima. Ljudi ne brane sopstvena ministarstva da se ne bi nekima zamerili. Isto je i sa ljudima u SPS-u, čast izuzecima, ima nekih koji se jave.

 Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat