IVICA DAČIĆ Srbija na dobrom putu i 2016.

Srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je Srbija postala predvidiv i racionalan partner i da će u 2016. godini biti na dobrom putu.

Dačić na skupu Svet u 2016.
Dačić na skupu Svet u 2016., Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Ne znam kakav će biti svet u 2016, ali znam kakva će biti Srbija. Srbija će biti na dobrom putu", rekao je Dačić je na konferenciji britanskog časopisa Ekonomist "Svet u 2016" u beogradskom hotelu Metropol.

Istakao je da se sprovodjenjem reformi Srbija bliži modernoj Evropi i modernom svetu.

"Evropska unija nije sama po sebi cilj, ali je idealan recept za Srbiju", rekao je Dačić.

On je ocenio i da je Srbija učinila veliki istorijski korak unapred u procesu uključivanja u Evropsku uniju.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da Srbija 2016. godine nastavlja svoj privredni rast na koji će imati veliki uticaj i žene, kojima Vlada pomaže da budu preduzetnice.

Ona je dodala da će naredna godina biti značajna po ulaganjima u infrastrukturu koja će omogućiti regionalno povezivanje Srbije.

"Sledeće godine izgradićemo 110 kilometara autoputa, a prosek u Evropi je 55 kilometara godišnje, tako da verujem da će 2016. godina za Srbiju biti sa dobrim i uspešnim slikama", rekla je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da Beograd čini 40 odsto bruto društvenog proizvoda i da zato ima ključnu ulogu u reformama Srbije.

"On je kazao da je ove godine u Beogradu ostvaren deficit oko 10 odsto, a da će krajem sledeće godine biti pet odsto, kao i da su gradska komunalna preduzeća prvi put ove godine ostvarila i profit.

"Mi pratimo i doprinosimo reformama koje sprovodi Vlada, ali sredjujući svoje finansije dajemo i signal investitorima da možemo da vodimo računa i o njihovim interesima", rekao je Mali.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi