ČEGA GA PAKAO, SVI SU PROTIV NAS Srbija i predsednik Vučić potpuno sami u Berlinu! Priština skovala nešto najpodmuklije moguće

Albanci sa Kosova nadaju se da će velike sile biti na njihovoj strani

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Danas će u Berlinu u popodnevnim časovima započeti sastanak o zapadnom Balkanu koji su sazvali nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron. Kako je već najavljeno, centralna tema sastanka će biti rešavanje pitanja Kosova i Metohije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji predvodi srpsku delegaciju, imaće protiv sebe ne samo najmoćnije evropske zemlje i njihove štićenike sa Kosova već i susedne zemlje, koje su listom priznale lažnu kosovsku nezavisnost.

 

Da se Srbiji u Berlinu sprema svilen gajtan, najbolje govori to što je umesto predsednika Predsedništva Bosne i Hercegovine u Berlin pozvan Denis Zvizdić, sada već bivši predsednik Veća ministara BiH, kome je mandat istekao još prošle jeseni. Sve to znači da će Srbija u Berlinu biti potpuno sama, kao i da se teško možemo nadati objektivnom pristupu kada se radi o kosovskom pitanju.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošlog  vikenda u Pekingu da veruje da će nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron na sastanku u Berlinu pronaći balansiran pristup pitanju kako da se problemi između Beograda i Prištine reše u budućnosti.

Merkel i Makron
Merkel i Makron, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

- Računam, Merkelova i Makron su veliki, ozbiljni ljudi, oboje izuzetno poštujem, verujem da će pronaći balansiran pristup da se problemi između Beograda i Prištine - za koje, opet, mislim da ih ni na koji način nismo dodatno izazivali, reše u budućnosti - rekao je Vučić i dodao da nije prvi put da se Srbija nalazi u poziciji koja nije ni laka, ni jednostavna.

"ZVALI SU NEKOGA TELEFONOM, PA POTRČALI NA NAS" Heroj sa Košara otišao na Kosovo, kada su ga Albanci videli počela je POTERA: Iz prodavnice smo uleteli u automobil i dali GAS!

Poslednje vesti koje dolaze iz Berlina ipak ne opravdavaju Vučićev optimizam, a Peter Bajer, izvestilac za zapadni Balkan u nemačkom parlamentu, zapretio je juče  Srbiji da će joj ukinuti evropsku perspektivu.

 

- Možemo da se nadamo da će Srbija i Kosovo susret iskoristiti konstruktivno i da će razgovarati o procesu normalizacije. Jer ako i dalje ne bude ozbiljne volje za napretkom, EU perspektive će za obe zemlje biti stavljene ad akta - rekao je Bajer.

Nemački zvaničnik je dodao da se o predloženoj razmeni teritorija više toliko ne govori navodeći da bi pomeranje granica po etničkim principima moglo da uzrokuje lančanu reakciju i zbog toga takav predlog treba da bude odbačen.

STAJAO SAM SAM PROTIV SVIH, A ONDA SHVATIO NJIHOV CILJ! Vučić otkrio TAJNU ORGANIZACIJU koja je srušila dogovor sa Albancima!

Podsetimo, Peter Bajer je poznat kao veliki protivnik razgraničenja i zagovornik nezavisnosti Kosova. Posle ovog upozorenja, jasno je da se radi o uceni i da se od Srbije traži isključivo priznanje albanske države na svojoj teritoriji, u sadašnjim administrativnim granicama pokrajine, i da ništa drugo ne dolazi u obzir. 

Povezane vesti

 • Korisnik: Beba
  29/04/2019 - 23:37
  Izboricemo se i sa tim,kao i do sada...
 • Korisnik: milos
  29/04/2019 - 20:43
  Imamo mi keca u rukavu.
 • Korisnik: Fodor
  29/04/2019 - 14:08
  Ma najjači smo i obrazom i moćnim prijateljima.
 • Korisnik: bgbezd@gmail.com
  29/04/2019 - 12:53
  Pa zašto i mi ne skujemo nešto podmuklo,dokle se samo branimo.Stalno smo u nekoj defanzivi.
 • Korisnik: sgf
  29/04/2019 - 11:37
  Vucic cuvai nterese Srba na najbolji moguci nacin
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi