Mesto nesreće Smederevska Palanka
Alo!/Ana Paunković
Mesto nesreće Smederevska Palanka

Alo!/Ana Paunković

Smederevska Palanka, Foto: Alo!/Ana Paunković

Kako saznaju pojedini mediji, navodnim gnusnim događajem, kako ga je predstavio portal "nova.rs", koji se pozvao na izjave penzionerke Rade Jovanović (70) iz Smederevske Palanke koja navodno dala novac volonteru SNS da joj kupi hleb, mleko i jaja, a on joj za tu uslugu naplatio 1.000 dinara, odmah su se juče pozabavili istražni organi.

Policija se po prijavi dala u potragu za bezdušnim mladićima, stranačkim volonterima, koji su, kako je to "nova.rs" tvrdila, bili u stanju da uzimaju novac sedamdesetogodišnjoj baki da bi otišli da joj kupe namirnice, naplaćuju joj to kao uslugu i koriste vanredno stanje.

- Sama Rada Jovanović ispričala je najpre da je zvala opštinu, a ne SNS, kao i da ih je zvala jer nema novac za hranu. Reč je o starici koja živi u okolini Smederevske Palanke, kojoj je zapravo upućena hrana preko Centra za socijalni rad i to osnovne životne namirnice, poput brašna, hleba i šećera, a koje joj je dostavio volonter Centra koji je inače iz istog mesta, kao i ona. Da sve bude smešnije, ne samo što je volonter, koji je inače iz dobrostojeće porodice, rekao da niti joj je novac tražio niti uzeo, već je i baka Rada ispričala da s obzirom da nije imala novca ni da kupi hranu, nije imala ni da ga da mladiću ni da joj ga je tražio – kaže izvor.

Koronavirus u Srbiji

Tanjug / AP

Koronavirus u Srbiji, Foto: Tanjug / AP

Kako tvrde, ni Radmila, kao ni članovi njene porodice, nisu ništa slično ni mogli ispričati za medije, jer ih niko nije ni kontaktirao iz "nove.rs".

Po nalogu nadležnog tužilaštva, sa svima njima, uključujući i volontere i nadležne iz opštinskih organa, obavljen je razgovor, kao i sa novinarkom portala. Ona nije želela da odgovara na pitanja, te samim tim ni da objasni kako je došlo do toga da se objavi potpuno izmišljena vest. Kako saznajemo, s obzirom da je svim proverama utvrđeno da je reč o lažnoj vesti nadležno tužilaštvo razmatra podnošenje prijave zbog izazivanje panike.