Socijalisti glasaju za Jeremića?!

Ekipa Alo! | vesti 2016-11-29 22:19:44 2016-11-29 22:19:44

Interno istraživanje pokazalo da je SPS-u druga opcija Vuk Jeremić

Branko Janačković

Predsednički izbori još nisu raspisani, ali su uveliko jedna od glavnih tema u Srbiji, kao i na skoro svim sastancima partijskog vrha SPS-a. Još se stidljivo po hodnicima u centrali stranke priča da će socijalisti imati svog kandidata i da će predsedničku trku trčati Ivica Dačić, ali se čeka njegov dogovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kako saznaje naš list, socijalisti su čak i obavili interno istraživanje volje svog članstva i došli do zapanjujuće činjenice - posle svog kandidata i lidera Ivice Dačića, socijalisti bi radije zaokružili broj ispred imena Vuka Jeremića nego ispred imena Tomislava Nikolića!

Dačić: Za Tomu samo ako je kandidat SPS-a

Lider SPS-a Ivica Dačić je u intervjuu za „Alo!“ izjavio da je SPS uvek imao svog kandidata. „SPS je kao stranka uvek imao svog kandidata na predsednickim izborima, a neće ga imati jedino ukoliko vladajuća koalicija ne postigne dogovor o zajedničkom kandidatu“, a na pitanje da li bi glasao za Tomislava Nikolića, odgovorio je: „Jedino ako bude zajednički kandidat i istovremeno kandidat SPS-a“.

 

- Istraživanje sprovedeno među socijalistima obavljeno je interno, prvo pitanje bilo je ko je najbolji kandidat za predsednika Srbije, na koje su svi odgovorili da je to Ivica Dačić, a Vuka Jeremića izabrali su kao drugu opciju, pre Tomislava Nikolića. Treba imati u vidu da se ime premijera Aleksandra Vučića nije nalazilo u konkurenciji - kaže naš izvor iz vrha stranke.

Prema njegovim rečima, socijalisti bivšeg demokratu Vuka Jeremića doživljavaju kao „svog člana“.
- Jeremić je već bio viđen u SPS-u, mnogi mediji su o tome pisali i političari to i najavljivali, pa je logično da je članstvo njega prepoznalo kao drugu opciju, ispred, na primer, Tomislava Nikolića - kaže naš izvor.

Branko Ružić, potpredsednik SPS-a, kaže za „Alo!“ da izbora još nema i da je sve preuranjeno.

Bez obzira na to što vrh Socijalističke partije Srbije tvrdi da je još rano za priču o predsedničkim izborima, o njima se uveliko razmišlja u taboru socijalista, a kako saznaje „Alo!“, rađena su čak i pojedina istraživanja javnog mnjenja, koja govore da je, verovali ili ne, Vuk Jeremić druga opcija za glasače SPS-a na predsedničkim izborima!

- Nisam primetio da su raspisani predsednički izbori, niti da je bilo ko od potencijalnih kandidata objavio kandidaturu. Socijalistima je prva i jedina opcija kandidat SPS-a - kaže Branko Ružić.

Ivica Dačić, lider SPS-a i šef srpske diplomatije, ranije je za naš list izjavio da Vuk Jeremić nije među favoritima za predsednika Srbije!
- Mislim da Vuk nije među favoritima. Ne znam ni da li će se kandidovati. Ne plašimo se njegove kandidature - rekao je Ivica Dačić.

 

Dijana podržala Vuka

Koliko je Jeremić blizak socijalistima, pokazuje i primer Dijane Vukomanović, bivše desne ruke Ivice Dačića, koja je otvoreno na svom Fejsbuku podržala Vuka Jeremića i ishvalila ga. „Da su Slovak Lajčak, Bugarka Bokova, Slovenac Tirk, Hrvatica Pusić ili Crnogorac Lukšić uspeli da budu na 2. mestu u trci za genseka UN, kao što je to za Srbiju uspeo Vuk Jeremić, imali bi brojne pozive za TV intervjue u njihovoj otadžbini. Ipak, u Srbiji se i ovakav uspeh ignoriše i čak je i javni servis ostao nem“, napisala je ona i postavila video-snimak sa predavanja Vuka Jeremića na Pravnom fakultetu.

Expand player
Pogledajte više