Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* Aleksandar Vučić održao je danas konferenciiju za medije na kojoj je govorio o ostavci Ramuša Haradinaja

* Predsednik Srbije progovorio je o pritiscima međunarodne zajednice na našu zemlju i podsetio na tragične događaje iz srpske istorije

* Vučić je istakao da će nastaviti da zagovara ideju ekonomskog ujedinjenja i saradnje naroda na Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na konferenciji za novinare između ostalog govorio i o potrebu saradnje među narodima Balkana, ali i o pritiscima međunarodne zajednice kojima je izložena naša zemlja.

 

Vučić je tokom svog izlaganja istakao ulogu Svetozara Markovića, koji je stradao zbog težnje za ujedinjem balkanskih naroda. Predsednik Srbije istakao je i podsetio da je kralj Aleksandar, koji je bio takođe zagovornik ideja ujedinjenja, bio praktično prva ličnost koju su ubili fašisti, upravo zbog njegove ujediniteljske politike.

Ipak, Vučić je istakao da će, bez obzira na otpore i na rizike, nastaviti da zagovara ideju ekonomskog ujedinjenja i saradnje naroda na Balkanu, iako svestan svih rizika kojima je i lično izložen zbog toga.

Takođe, predsednik Srbije je u svom izlaganju istakao da je svestan pritisaka kojima su Srbija i on lično izloženi od strane međunarodne zajednice. Vučić je, komentarišući te pritiske između ostalog rekao:

- Ja sam mali, slomili su i jače od mene. Sigurno će slomiti i mene. Uostalom pominjao sam vam ljude iz srpske istorije... Ali, pre toga, čuvaću obraz Srbije i neću da lažem ni sebe ni svoj narod. A oni svi zajedno, neka rade svoj posao!

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 Bonus video

Francuska povlači priznanje Kosova?