Vojislav Šešelj
Marko Metlaš
Vojislav Šešelj

Marko Metlaš

Vojislav Šešelj , Foto: Marko Metlaš

 

- Međutim, to meni ne smeta da budem Srbin veći od svih - uzvratio je je Šešelj i dodao da je prvu peticiju za oslobađanje Alije Izetbegovića iz zatvora 1983. godine, pokrenuo upravo on.

Pročitajte još:

 

Govoreći o tome šta je danas "Sandžak" ili Raška oblast, Šešelj kaže da je to specifična oblast koja je, danas, podeljena između Srbije i Crne Gore.

- Danas je to kolokvijalno jedna oblast koja je podeljena iz Srbije i Crne Gore. Specifična je po tome što tamo žive Srbi i muslimani. Ne smeta mi što se oni izjašnjavaju kao "Bošnjaci", imaju pravo da se izjašnjavaju kako hoće, ali meni taj izraz nije adekvatan - rekao je Šešelj.

 

Muamer Zukorlić je poručio da ne vidi problem u pojmu "Sandžaka", podsetivši čak i na četničku pesmu "Đurišiću, mlad majore" u kojoj se pominje taj izraz, a o svom političkom izdanju, muftija je rekao da su ga politički protivnici predstavljali kao ekstremistu.

- Želim da se srpskom narodu predstavim u pravom svetlu, a ne kako me predstavljaju moji politički neprijatelji - izjavio je Zukorlić.