"VOJVODINA JE PARAZIT" Šešelj se sprema za promenu Ustava, severna pokrajina će NESTATI IZ SRBIJE!

Lider radikala traži ukidanje AP Vojvodina.

Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj
Predrag Sarapa, Vojislav Šešelj, Foto: Printscreen

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je ukidanje AP Vojvodina i kako za Espreso kaže zatražiće da se prilikom prve promene Ustava Srbije to pitanje pokrene!

Podigla se velika prašina kada je Vojislav Šešelj u Skupštini Srbije rekao da treba razmišljati i o pokretanju pitanja AP Vojvodina, te su ga na društvenim mrežama razni pojedinci odmah osudili za velikosrpski nacionalizam i kako ponovo pokreće priču u etničkoj Srbiji.

Šta je zapravo istina i šta je pisac, četnički vojvoda, lider radikala zaista mislio pitali su novinari Vojislava Šešelja.

- Srpska radikalna stranka pokrenuće pitanje ukidanja AP Vojvodine prilikom prve promene Ustava Srbije. Evo sada se sve više priča da ćemo uskoro amandmanima menjati najviši pravni akt, zašto onda ne bi iskoristili priliku i pokrenuli ovo pitanje - kaže nam Šešelj.

Novi Sad
Novi Sad, Foto: Shutterstock

Lider radikala zatim nastavlja da objašnjava svoju zamisao:

- Vojvodina je jedan parazit, ništa mi od nje nemamo sem dupliranja funkcija i funkcionerskih plata u Novom Sadu i Beogradu. Zahtevaćemo, međutim da se u tim promenama daju veća ovlašćenja lokalnim samoupravama. Zamislite onaj Mirović kaže: "Moja administracija? Zatim najavljuje da će voditi dijalog pokrajinska vlada i Vlada Srbije" To je nedopustivo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi