Saša Janković u potpunom rasulu!

D. Ramadani | vesti 2017-05-18 17:10:58 2017-05-18 17:10:58

Janković u haosu!

Rajko Ristić

Nekadašnji zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković najavio je da će u nedelju, 21. maja biti održana osnivačka skupština pokreta čije formiranje je ranije inicirano.

Pre ove nedelje odigravala se prava drama u njegovom taboru jer je i sam Janković svestan da ima ogromne probleme vezane za formiranje pokreta, saznaje “Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih Jankoviću.

- Janković je planirao da osnivačka skupština bude u tajnosti i da njoj prisustvuje desetak njegovih najbližih saradnika. Međutim kako je informacija procurela, tako je on bio primoran da je potvrdi - objašnjava naš izvor i dodaje da je bukvalno upao u paranoju jer se i te kako iznervirao što je neko od njegovih ljudi obelodanio kada će biti održana skupština.

- Njemu je bilo bitno da se Skupština formalno održi jer je zakonski dužan da zapisnik sa nje preda APR-u kada bude osnivao pokret i nije želeo mnogo pompe oko toga jer je svestan da mu ništa ne ide onako kako je planirao - navodi izvor i dodaje da problemi u vezi sa pokretom datiraju još od samog početka.

- Pogoršani su odkad se Janković razočaran vratio iz Brisela jer mu je većina sastanaka tamo propala. Neki sastanci su otkazani, neki nisu prošli onako kako se nadao. Tako da se i formiranje vodi jako traljavo - objašanjava naš izvor i dodaje da se on još uvek dvoumi i oko imena pokreta.

- Ozbiljno je uzeo u razmatranje predloge koju su mu slali pratioci na društvenim mrežama, pošto ih je javno pozvao da mu pomognu oko imena. Ipak, postoji velika šansa da novi pokret dobije naziv: “Pokret slobodnih ljudi” - zaključuje naš izvor.

U prilog tome da je Saša Janković nespreman za onivačku Skupštinu govori i to što je najavio da će tek u narednoj nedelji pozvati javnost na obeležavanje osnivanja pokreta.

- Niko od osnivača neće biti funkcioner bilo koje političke stranke. Statut, ime i prvi članovi predsedništva pokreta biće utvrđeni na osnivačkoj skupštini - kazao je bivši zaštitnik građana.

Expand player
Pogledajte više