Ružić se bogato udao!

Jelena Đondović | vesti 2017-06-16 16:39:02 2017-06-16 16:39:02

Dočekao i on važnu funkciju - Ružić dobija ekologiju!

Oliver Bunić

Nova Vlada Srbije koja će biti formirana do kraja naredne nedelje imaće i novo ministarstvo, ekologiju - poput nekadašnjeg ministarstva na čijem je čelu bio Oliver Dulić, a na čelo tog ministarstva, kako “Alo!“ saznaje doćiće potpredsednik socijalista Branko Ružić.

Ružić, koji je inače, pružio Ani Brnabić podršku i dok se samo spekulisalo da je u igri za premijera i čestitao joj odmah po imenovanju za mandatara, oberučke je prihvatio ponudu da preuzme resor ekologije.

- Iz prostog razloga što je plan da se tom ministarstvu ozbiljno pristupi, što će Vlada Srbije uložiti ozbiljan novac u resor prvenstveno jer ministarstvo za ekologiju ima važnu ulogu u evrointegracijama, što i sam Ružić kao nekadašnji ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije jako dobro zna. Takođe, i jer ima dosta političkog iskustva iza sebe i može da se nosi sa tom funkcijom - kaže naš izvor.

Ružić je odluku predsednika Vučića da Anu Brnabić predloži za novog mandtara prokomentarisao rečima da to predstavlja duboko promišljen, državnički i politički odgovoran potez.

I Žarko hoće u Vladu!

Kako “Alo!“ saznaje u SPS-u ipak postoji i jedan nezadovoljan funkcioner koji vrši pritisak na Ivicu Dačića i od njega traži da i njemu obezbedi ministarsku fotelju. Reč je o bivšem ministru prosvete Žarku Obradoviću koji bi opet da uđe u Nemanjinu 11.

- Žarko je besan i razočaran, naročito od kada je načuo da će Ružić postati ministar. Vrši pritisak na Dačića, i čak mu je rekao “Izgleda da i ja treba da napadam SNS, pa posle da ih hvalim kako bih zaslužio ministarsko mesto“ - kaže naš izvor. Žarko Obradović nije juče odgovarao na naše pozive i bio dostupan za komentar.

- Potez koji pokazuje pre svega viziju, širokogrudost i prepoznavanje želje onih koji su vlasni da nose suverenitet ove zemlje, a to su građani i građanke Srbije. Takođe, ovo je i epilog velike i zajedničke pobede SNS i SPS, dvojice predsednika Vučića i Dačića - kazao je Ružić, nagoveštavajući da će i ostali socijalisti podržati predlog predsednika Srbije.

Osim ministarstva za ekologiju, Vlada koja će ovih dana biti formirana dobiće još jedno novo, a predsednik Vučić izjavio je da najavljeno formiranje novih ministarstava nema veze sa navodnom kompenzacijom SPS-u, zato što funkcija premijera nije pripala njihovoj stranci.

Politički analitičar Branko Radun, kaže da je Ružić dobro rešenje za ministarstvo ekologije.

- Socijalisti su Vučiću i naprednjacima zaista pomogli kada je reč o predsedničkim izborima i samoj kampanji, pokazali su se kao lojalan partner i doprineli ubedljivoj pobedi koju je Vučić ostvario. Moj komentar za Ružića konkretno je - eto konačno i da i on postane ministar i da prestane da pravi probleme. Mislim da je ovo zajednička odluka Vučića i Dačića da smire, odnosno pacifikuju Ružića i tu struju nezadovoljnika u SPS koje je on pokretao. On nije preterivao nikada, da ga ne izbace iz stranke, ali dovoljno je problema pravio - objašnjava Radun.

Branko Ružić nije juče odgovarao na naše pozive i poruke kako bi prokomentarisao naša saznanja.

Vulin: Biće novih ministarstava

Ministar za rad i lider pokreta Socijalista Aleksandar vulin naglasio je da Aleksandar Vučić, koji je osvojio 56 odsto glasova na predsedničkim izborima, ima legitimno pravo da učestvuje u vodjenju politike svoje zemlje.

“On je i predsednik SNS, stranke koja ima većinu u srpskom parlamentu i valjda može nešto i da kaže. Zar treba da bude ukras sa 56 odsto glasova? Toga nigde na svetu nema. On treba da se pita. Pa mi smo pobedili na osnovu politike koju je on formulisao i vodio, pa šta ćemo drugo nego da je sprovodimo”, zaključio je Vulin. Govoreći o promenama u vladi koju će predvoditi Ana Brnabić, Vulin je kazao da će ih biti, kao i da će dogovor o novim ministarstvima i promenama biti brz i lak. “Biće promena u kabinetu. Imaćemo i neka ministarstva koja nismo imali. Sve će se to brzo i lako dogovoriti”, rekao je Vulin.

 

Expand player
Pogledajte više