Rojters: Reforme u Srbiji na ispitu s Vučićem

Tanjug | vesti 2017-02-18 09:48:27 2017-02-18 09:48:27

Agencija Rojters ocenjuje da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi.

Tanjug/Dimitrije Goll 17.02

Agencija Rojters je sinoć prenela vest da je premijer Srbije Aleksandar Vučić i formalno prihvatio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, ocenjujući da će predsednički izbori biti ključni test popularnosti Vučića i njegovih ekonomskih reformi koje je podržao MMF kao i njegovog nastojanja da zemlju sa 7,3 miliona stanovnika približi Evropskoj uniji.

 

Britanska agencija takođe ocenjuje da bi odlazak aktuelnog predsednika Nikolića mogao da znači brže napredovanje Srbije ka članstvu u EU.

Agencija prenosi i da ankete pokazuju da bi Vučić mogao da osvoji više od 50 odsto glasova već u prvom krugu glasanja pošto je opozicija slaba i rascepkana.

Rojters navodi da je Vučić stotinama oduševljenih pristalica rekao da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika pošto su zemlji potrebni rad, stabilnost, investicije i budućnost.

Britanska agencija je podsetila da je predsedništvo SNS u utorak odlučilo da nominuje Vučića za predsedničkog kandidata umesto Tomislava Nikolića koji želi bliže veze sa Rusijom.

Expand player
Pogledajte više