NAJAVLJUJU NOVO KRVOPROLIĆE NA BALKANU Reakcija na provokativni poduhvat Prištine je zadivljujuća!

Nejasan stav Evropske unije po pitanju vojske Kosova je razočaravajuć, odsustvo reakcije OEBS-a zbog ovog provokativnog poduhvata Prištine je zadivljujuć, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri toj međunarodnoj organizaciji Aleksandar Lukaševič.

Vojska Kosova
Vojska Kosova, Foto: AP/Visar Kryieziu

„Ponovo nas je razočarao stav EU koja je na sebe preuzela ulogu posrednika u pregovorima između Beograda i Prištine. Sve je jasnije da će Brisel nastaviti da zatvara oči na sva kršenja međunarodnog prava od strane Kosova“, rekao je.

Lukaševič je naglasio da sve to u potpunosti diskredituje posredničku ulogu EU, na kojoj je ogromna odgovornost ne samo zbog toga što su pregovori otišli u ćorsokak, već i zbog mogućih posledica militarizacije Kosova.

On je naveo i da je bezodgovorna podrška Kosova od strane SAD i EU poslužilo kao stimul da vlasti u Prištini uopšte i donesu odluku o formiranju kosovskih oružanih snaga ignorišući sve svoje međunarodno-pravne obaveze ali i mišljenja mnogih saveznica iz NATO-a.

„Nezakonita odluka prištinskih vlasti mora biti momentalno povučena. Pozovamo zapadne pokrovitelje Prištine da to izdejstvuju“, dodao je.

Lukašveč je takođe rekao i da formiranje kosovske vojske isključuje bilo kakvu mogućnost da se postigne politički kompromis između Beograda i Prištine, te da takva mera povećava šanse za novo krvoproliće na Balkanu.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi