SKANDALOZNO Razvijao zastavu Velike Albanije, provocirao Vučića, a sad hoće specijalan tretman u toku policijskog časa!

SDA Sandžaka traži od vlade da "neodložno" izda dozvolu za kretanje predšedniku te stranke Sulejmanu Ugljanina za vreme trajanja vanrednog stanja, uz tvrdnje da ograničenje koje ima zbog njegovih godina ne može biti razlog zbog koga bi mu se uskratilo pravo na kretanje i političko delovanje.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Kako se navodi u saopštenju, stranka je više puta od MUP-a zatražila dozvolu za kretanje svog predsednika za vreme trajanja vanrednog stanja i dodala da se ministar policije tim povodom još nije oglasio.

SDA Sandžaka kaže da vanredno stanje ne može biti alibi da se suspenduje njihov rad i poziva vladu da “neodložno” izda dozvolu za kretanje Ugljaninu.

Mera zabrane kretanje Sulejmana Ugljanina, kako navode, se odnosi na godine starosti i ne postoje drugi razlozi po kojima bi se predsedniku SDASandžaka uskratilo pravo na kretanje i političko delovanje.

Sulejman Ugljanin i Aljbin Kurti
Sulejman Ugljanin i Aljbin Kurti, Foto: Facebook

Podsetimo, 10. marta munjevitom brzinom raširila se fotografija na društvenim mrežama gde, između ostalih, sa zastavom Velike Albanije pozira i Sulejman Ugljanin, dugogodišnji vođa Stranke demokratske akcije u Sandžaku.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Takođe, dva dana po uvođenju vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa, generalni sekretar Ugljaninove partije Ahmedin Škrijelj je predsedniku Vučiću rekao da "ne sme da šalje vojsku i policiju u Sandžak jer ih tamo narod neće i da ne sme da uvodi tamo policijski čas".

Predsednik Srbije mu je na ove skandalozne zahteve odgovorio da Vojska Srbije služi za čuvanje objekata i da je svuda na teritoriji Srbije sa zadatkom da pomogne svim građanima, i Bošnjacima jednako koliko i Srbima.

Sulejman Ugljanin sa zastavom Velike Albanije
Sulejman Ugljanin sa zastavom Velike Albanije, Foto: Sandžačke.rs

Sada, povrh svega, SDA zahteva "neodložno" izdavanje dozvole za kretanje u toku policijskog časa.

Povezane vesti

 • Korisnik: Vojo
  10/04/2020 - 21:18
  Ma, ja bih mu dao dozvolu, pa neka švrlja. Neće dugo!
 • Korisnik: Jugo
  10/04/2020 - 21:15
  Pa pustitega neka se seta sa bolesnima od korone pa neka crkne onda netreba mu dati ni lekarsku negi ako tako hoce,,sto ga stedite,,koda cevam biti zao take budale,,nije mi jasno sto u opce u srbiju zivi ako mu nevalja nek se goni za albaniju niko mu nebrani treba to sve proterati iz drzave,,
 • Korisnik: leon
  10/04/2020 - 20:16
  Dozvolite mu da šeta 24h,po Zabeli ! Nek bude i politički aktivan !
 • Korisnik: Zekovic
  10/04/2020 - 17:40
  Nemamo mi dobar zdravstveni sistem, bolji je bio za vreme Broza, da izleci ovog Sulejmana od Korone i da se vise nikad ne razboli.
 • Korisnik: Bosko
  10/04/2020 - 16:06
  Nema posla.... nije neophodan faktor za vanredno stanje, zasto bi' dobio dozvolu za kretanje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi