ZVEZDAN JOVANOVIĆ OTKRIO KAKO JE UBIO ĐINĐIĆA "Prvi metak ga je pogodio, drugim sam ga OVERIO" A ovako je govorio za Legiju...

Zvezdan Jovanović je pred sudom ispričao kako je on bio egzekutor.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić , Foto: Alo!

Premijer Zorana Đinđića ubijen je na današnji dan 2003. godine.

On je likvidiran na ulaznim vratima Vlade Srbije, a na njega je pucano sa prozora zgrade koja se nalazi na adresi Admirala Geprata broj 14. Opširnije o tome porčitajte OVDE.

Za atentat su osuđeni Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović (kao neposredni izvršilac) i još desetorica saučesnika, dvojica vođa "zemunskog klana" (Dušan Spasojević i Mile Luković Kum) ubijeni su u policijskoj akciji, međutim, malo ko veruje da su se svi krivci našli iza brave i da je rasvetljena prava pozadina atentata.

Zvezdan Jovanović inače je pred sudom ispričao kako je on bio egzekutor, šta se tačno dogodilo tog dana, i kako je tačno ubio premijera.

- U zgradu odakle je pucano ušli smo ja, Aleksandar Simović i Ninoslav Konstantinović, koji je nosio kablove i farbu. Jurišić je čuvao parking-mesto ispred zgrade, i kada bismo mi dolazili, on se sklanjao. Dolazili smo "pasatom" koji je vozio Vlada Budala... Tog dana u sobi smo sedeli i čekali. Pušio sam cigarete "davidov" i pikavac ugasio u jednu kutiju u džepu. Moguće je da mi je neki pikavac ispao sa strane. Telefon je bio kod Ace i javili su da Đinđić dolazi. Preko prozora smo stavili jedno šareno ćebe. Sedeo sam na stolici, cev je virila kroz prozor i nisu me mogli videti. Iz automobila je prvo izašao momak iz obezbeđenja i izneo štake. Đinđić je izašao, bio je čudno okrenut, nekako sa strane - rekao je Jovanović i dodao:

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić, Foto: Tanjug/Dragan Antonić

- Prvi metak ga je pogodio, a drugi sam ispalio da potvrdim pogodak. Nisam hteo da pogodim tog momka iz obezbeđenja. Nisam imao vremena da Đinđića gađam u glavu. Bio je zaklonjen. Nisam video gde su odletele čaure, a tražio sam da ova dvojica zapale kancelariju. Pušku sam predao Aci. Nosio sam pištolj, utrčali smo u automobil i otišli na predviđeno mesto, u neki stan iznad Autokomande... Osećao sam da će sve biti otkriveno. Čim su me pozvali na razgovor u policiju, sve mi je bilo jasno. Ubistvo bi bilo nerasvetljeno da sam ja organizovao ekipu, a ne ovako kako je urađeno, sa ološima i kriminalcima. Znao sam čim me je Legija uvukao s onim kretenima - rekao je Jovanović.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: haron
  12/03/2019 - 20:24
  Super si profitirao ubio coveka koji je bio mozak Srbije sebe zakopao bas super
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi