Primili vojsku sa Kosova u Zadar, obučavaju Haradinajeve jurišnike! (FOTO)

J. Đ. | vesti 2019-05-21 21:35:28 2019-05-21 21:35:28

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije, 45 pripadnika KBS-a i 23 vozila

Tanjug

Hrvati i Albanci udružili snage! Na međunarodnoj vojnoj vežbi u luci Gaženica kod Zadra, s dva desantna broda minopolagača Hrvatske ratne mornarice iskrcali su se pripadnici oružanih snaga Republike Albanije i takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga.

Radi se o 63 pripadnika oružanih snaga Albanije, 45 pripadnika KBS-a i 23 vozila. Oni su se zajedno ukrcali u Draču, odakle su brodovima Hrvatske ratne mornarice prevezeni u Zadar na vežbu koja, kako se navodi, ima za cilj uvežbavanje vojne mobilnosti, odnosno mobilnosti multinacionalnih snaga.

 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin naveo je, komentarišući ovu vežbu, da nije „prvi put da se Albanci obučavaju u Hrvatskoj, ali jeste prvi put da ih zovu vojskom“.

- Za šta obučavaju Albance? Za odbranu od napada Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije ili za sukob sa Srbima? Prevesti hrvatskim brodovima teroriste da glume vojsku protiv koje su i mnoge članice NATO govori da su loše namere prema Srbiji preče i od mišljenja NATO saveznika - izjavio je Vulin.

Naveo je i da će Ministarstvo odbrane tražiti od organizatora vežbe, vojno-diplomatskim kanalima objašnjenje zašto se nepriznata paravojska poziva na vojne vežbe.

 

 

Expand player
Pogledajte više