Aleksandar Vučić
Tanjug

 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je članovima Višegradske grupe da je kompromisno rešenje za KiM jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao na pres konferenciji da ne može da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, pa ni u odluku o eventualnoj promeni stava po pitanju statusa tzv. Kosova.

Ovo su pripadnici tajnog društva Sveti Đorđe - Gospodari Srbije iz senke!

Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne bezbednosti Dragan Filipović, poznatiji kao major Fića, sa kolegama iz tajne službe planirao je da preuzme vlast u Srbiji Boris Tadić Zoran Đinđić Mira Marković Slobodan Milošević, Foto: ilustracija * Tajno društvo Sveti Đorđe, koje je formirao pripadnik službe državne

Predsednik Češke Miloš Zeman nadovezao se na te reči i dodao da će, kada je reč o njegovoj inicijativi da zvanični Prag poništi odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, pokušati da ubedi svoje kolege.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

"Rekao sam da ću na prvom sastanku sa predstavnicima vlasti Češke koji se bave ustavnim pitanjima izneti predlog o povlačenju priznanja. Mi smo demokratska zemlja, mogu biti nadglasan, ali o poništavanju priznanja Kosova pokušaću da ubedim svoje kolege", rekao je on.

"Voleo bih da i drugi imaju slično mišljenje", dodao je on.

Vučić je istakao da je zahvalan Zemanu na podršsci po tom pitanju:

"Zahvalan sam predsedniku Češke Milošu Zemanu na stavovima po pitanju Kosova. Danas sam govorio o našoj politici prema Kosovu i o problemima sa kojima se suočavamo. Ponovio sam stav Srbije da je kompromisno rešenje jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana i u EU, ali i za bolje odnose između ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pozvao članice Višegradske grupe da poziciju Srbije sagledavaju iz drugačijeg ugla, van uobičajenih procedura i pravila, uz pokušaje da se pronađu neka rešenja koja bi bila politički dalekosežnija i značajnija za budućnost.

"Da li ćemo sa tim naići na razumevanja u EU, videćemo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, posle samita Višegradske grupe u proširenom formatu, uz učešće Srbije i Slovenije.

Pročitajte još:

Upitan može li Srbija da očekuje njihovu konkretnu pomoć i podršku, Vučić je rekao da je u Prag i došao da moli za to, iako, kaže, Srbija nema pravo da traži bilo šta.

"Uzdamo se u njihovu podršku i poznavajući te zemlje i ljude, siguran sam da će Srbija da ima takvu podršku, kao što će i njihove zemlje da imaju takvu našu podršku u svim međunarodnim organizacijama i telima", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

A siguran je, kaže, da će Srbija imati podršku zemalja Višegraske grupe na svom putu ka Evropskoj uniji.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina